Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:35 | 02/02/2015

 

Σύμφωνα με πηγές ο ελεύθερος σκοπευτής με τα περισσότερα θύματα ανήκει στους Royal Marines. Ο Βρετανός, ο οποίος δεν εχει κατονομαστεί, ειχε υπηρετήσει στην επίλεκτη μονάδα του Βασιλικού Ναυτικού για πάνω απο μια δεκαετία και όπως αναφέρουν οι πηγές του βρετανικού τύπoυ έχει 173 επιβεβαιωμένα θύματα. 
Ο ελεύθερος σκοπευτής κατέγραψε τα θύματα του κατα τη διάρκεια μια περιοδείας έξι μηνών στο Αφγανιστάν την χρονική περίοδο 2006/07, έχοντας επίσης υπηρετήσει στο Ιράκ, 

Ο αριθμός βάζει τον Βρετανό πεζοναύτη στην πρώτη θέση κατι που σημαίνει οτι ξεπερνάει ακόμη και τον Αμερικανό Chris Kyle (Κρις Κάιλ). Ο Αμερικανός πεζοναύτης των Navy SEALS ειναι ο πιο θανάσιμος ελευθερος σκοπευτής των ΗΠΑ, με 160 επιβεβαιωμένα θύματα. 

Τα κατορθώματα του Chis Kyle ειναι και το αντικείμενο της νέας ταινίας American Sniper με πρωταγωνιστή τον Μπράντλεϊ Κούπερ.




Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Sun, ο Βρετανός ελεύθερος σκοπευτής φέρεται να έχει σκοτώσει 90 μαχητές των Ταλιμπάν σε μια μόνο ημέρα. Θεωρείται οτι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του μπορεί να ειναι άνω των 173 θυμάτων αν λάβουμε υπόψην μας και τους στόχους οι οποίοι ενδεχομένως να μην εχουν καταγραφεί. 

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας “Ο Βρετανός δεν ενδιαφέρεται για τους αριθμούς. Απλά κάνει την δουλειά που πρέπει να κάνει. Επειδή βλέπει τον εχθρό ως άνθρωπο δεν αντιμετωπίζει κάποιο συναισθηματικό ή ψυχολογικό πρόβλημα με αυτο που κάνει.”

"Έχει μια μοναδική δουλειά σε μια μοναδική στιγμή. Αυτος ο άνθρωπος πρεπει να ειναι ο πιο θανάσιμος σκοπευτης στον κόσμο. Αλλα σίγουρα αυτος δεν ειναι ένας τίτλος που ο ίδιος του αναζητά.”



Η εφημερίδα αναφέρει ότι τα περισσότερα χτυπήματα του Βρετανού έλαβαν χώρα στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια της Αποστολής Herrick V όταν υπηρετούσε στην επαρχία Χελμάντ. Λένε ότι τότε ήταν οπλισμένος με ένα L115 Α3 Alpha ικανό να στοχεύσει με μεγάλη ακρίβεια σε απόσταση άνω τους ενός χιλιομέτρου.

Η βιογραφία του Kyle, ο οποίος σκοτώθηκε το 2013 σε ένα σκοπευτήριο στις ΗΠΑ, ειναι υποψήφια για δύο Όσκαρ και εχει σαρώσει στους αμερικανικους κινηματογράφους καταγραφωντας 249εκ δολάρια σε μόλις τρεις εβδομάδες. 

Ωστόσο η ταινία υπο την σκηνοθεσία του Κλιντ Ίστγουντ έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις ότι ωραιοποιεί τον φόνο και λειτουργεί ως πολεμική προπαγάνδα.

Πηγή - Daily Mail/The Sun
Μετάφραση - Επιμέλεια - OnAlert

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis