Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 05/04/2018
Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένας χρόνος από το αίτημα μας μετά την τελευταία επίσκεψη της ΠΟΣΥΦΥ στο Παρανέστι, για την λειτουργία γραφείου ασύλου  στο πιο απομακρυσμένο Κλειστό Κέντρο Αλλοδαπών. 
Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε κατά την επίσκεψη της Ομοσπονδίας στο ΠΡΟΚΕΚΑ Παρανεστίου, πως το γραφείο Ασύλου ξεκινά την λειτουργία του και προσεχώς πλέον δεν θα χρειάζονται οι μετακινήσεις - μεταγωγές - καθημερινές έως σήμερα - στα άλλα κέντρα που λειτουργούν γραφεία ασύλου. 
 
    Η Ομοσπονδία στα πλαίσια της παρουσίας της στη Δράμα, επισκέφθηκε το ΠΡΟΚΕΚΑ Παρανεστίου και συζήτησε τόσο με συναδέλφους όσο και με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Α/Α Παπαδόπουλο Στυλιανό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι. Σε μια Δομή που βρίσκεται σε πληρότητα σήμερα από αλλοδαπούς, το προσωπικό τείνει συνεχώς μειούμενο σε σχέση με το παρελθόν. Οι ιδιαιτερότητες του κέντρου γνωστές σε όλους και ιδιαίτερα στην Φυσική Ηγεσία. Απαιτείται ενίσχυση της δύναμης τόσο της μόνιμης όσο όμως και των αποσπασμένων συναδέλφων. Το κλίμα αβεβαιότητας που για χρόνια πλέον διακατέχει το προσωπικό που στελεχώνει το κέντρο, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο με τις τρίμηνες ενισχύσεις που πότε βγαίνουν και πότε βρίσκονται επι ξύλου κρεμάμενοι οι συνάδελφοι. 
 
   Η ΠΟΣΥΦΥ την Τρίτη 4 Απριλίου επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αστυνομίας Δράμας Α/Δ Σταμπουλή Χρήστο όπου και επεσήμανε τα προβλήματα που διαπίστωσε στο ΠΡΟΚΕΚΑ Παρανεστίου. Επιπλέον τέθηκαν και ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους τόσο απο τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης όσο όμως και των άλλων υπηρεσιών. 
 
    Ως Ομοσπονδία, διαβεβαιώσαμε τους συναδέλφους  για ακόμη μια φορά, πως για μας οι απομακρυσμένες υπηρεσίες της περιφέρειας βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και η στήριξη θα πρέπει να είναι έμπρακτη και συνεχής. 
 
dra1
 
dra2
 
dra3
 
dra4
 
dra5
 
dra6
 
dra7
 
dra8
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis