Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 22/04/2020

Με αφορμή το νέο περιστατικό με Ρομά στο Μενίδι που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς οι οποίοι έσπευσαν στον καταυλισμό κατόπιν καταγγελίας για διατάραξη το βράδυ της Ανάστασης, ο κ. Μπαλάσκας μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα ξεκαθάρισε ότι η Αστυνομία δεν φέρει… καμία ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί με τους Ρομά.

«Βρήκαμε μια 9αρα σφαίρα σφηνωμένη σε ποδήλατο ενός μικρού παιδιού και διερευνούμε μήπως δεν προήλθε από ‘ορφανό όπλο’, να δούμε σε ποιον ανήκει», τόνισε.

Μάλιστα, για το περιστατικό μίλησε στην εκπομπή και η μητέρα του συγκεκριμένου παιδιού: «Για καλή μας τύχη λείπαμε. Όταν επέστρεψα, άνοιξα να αεριστεί το σπίτι και είδα στο μπαλκόνι κομμάτια από το ποδήλατο του παιδιού μου. Βλέπω τη σφαίρα δίπλα, αν και είμαι στον 5ο όροφο. Βλέπω μετά μια τρύπα στην τέντα».

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει αν η σφαίρα προήλθε από όπλο Ρομά και πρόσθεσε: «Απέχω 4 δρόμους από τα σημεία που έγιναν τα επεισόδια. Γενικά, η κατάσταση στην περιοχή είναι τραγική. Πριν λίγα χρόνια έφυγε ένα παιδί από αδέσποτη σφαίρα. Τίποτα δεν άλλαξε. Συνεχώς ακούω πυροβολισμούς. Θα πρέπει να θυσιαστούν κι άλλοι άνθρωποι για να κάνει κάτι η πολιτεία;  Χθες οι αστυνομικοί με βοήθησαν, αλλά αν δεν πάρουν τις κατάλληλες εντολές πώς θα παρέμβουν; Τι είμαστε; Άνθρωποι ενός κατώτερου Θεού; Ο δήμος μας χαντακώνεται. Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά».

«Εγω δεν αναφέρθηκα σε Ρομά γιατί δεν ξέρω από πού προέρχεται η σφαίρα», διευκρίνισε.

«Δεν είναι θέμα της αστυνομίας», επανέλαβε ο κ. Μπαλάσκας, παραδεχόμενος ότι «Είναι πάνω από τις δυνάμεις μας. Για να μπει σε καταυλισμό η αστυνομία, είναι μέγα θέμα. Ρωτήστε την πολιτική ηγεσία, όχι εμένα. Μας πιστολιάζουν αν πάμε να μπούμε στους καταυλισμούς. Είναι κοινωνικό αλλά και πολιτικό θέμα, δεν είναι θέμα στων αστυνομικών. Είναι ανικανότητα, αλλά όχι της αστυνομίας, αλλά της πολιτικής ηγεσίας».

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis