Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:20 | 29/12/2014

 

Βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χωρά θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Άνεμοι αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις που τοπικά θα φθίνουν τα 8 με 9 μποφόρ, πολύ γρήγορα όμως από τα δυτικά και βόρεια στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσουν άνεμοι βόρειων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού

  • μακεδονια, θρακη

καιρος: νεφωσεις με βροχες, σποραδικες καταιγιδες στις θαλασσιες και παραθαλασσιες περιοχες. χιονια αρχικα στα ορεινα καθως και σε ημιορεινες περιοχες της δυτικης μακεδονιας και μεχρι το τελος της ημερας ασθενεις χιονοπτωσεις θα σημειωθουν και σε πεδινες περιοχες. τα φαινομενα αρχικα θα ειναι κατα τοπους εντονα, γρηγορα ομως και απο τα δυτικα θα εξασθενησουν.
ανεμοι: αρχικα δυτικοι νοτιοδυτικοι 5 με 7 και τοπικα στα ανατολικα 8 μποφορ που γρηγορα και απο τα δυτικα θα επικρατησουν ανεμοι βορειων διευθυνσεων 6 με 8 μποφορ με βαθμιαια εξασθενηση.
θερμοκρασια: απο 3 εως 9 βαθμους κελσιου. στη δυτικη μακεδονια 6 με 7 βαθμους χαμηλοτερη. σταδιακα και απο τα δυτικα θα σημειωσει αισθητη πτωση.

 

  • νησια ιονιου, ηπειρος, δυτικη στερεα, δυτικη πελοποννησος

καιρος: νεφωσεις με βροχες, σποραδικες καταιγιδες και χιονια στα ορεινα. τα φαινομενα αρχικα θα ειναι κατα τοπους εντονα, γρηγορα ομως θα εξασθενησουν.
ανεμοι: δυτικοι 5 με 7 και προσκαιρα στα νοτια 8 μποφορ, που γρηγορα θα εξασθενησουν και θα γινουν βορειοδυτικοι 4 με 6 μποφορ.
θερμοκρασια: απο 5 εως 14 βαθμους κελσιου. στην ηπειρο κατα τοπους 6 με 7 βαθμους χαμηλοτερη. σε πτωση απο το μεσημερι.

 

  • θεσσαλια, ανατολικη στερεα, ευβοια, ανατολικη πελοποννησος

καιρος: νεφωσεις κατα περιοδους αυξημενες με τοπικες βροχες και κυριως στις θαλασσιες και παραθαλασσιες σποραδικες καταιγιδες. βαθμιαια τα φαινομενα θα εξασθενησουν. χιονια αρχικα στα ορεινα ενω απο το βραδυ θα σημειωθουν ασθενεις χιονοπτωσεις και σε ημιορεινες περιοχες της θεσσαλιας και πιθανον της κεντρικης στερεας.
ανεμοι: νοτιοδυτικοι 5 με 7 και στα νοτια τοπικα 8 μποφορ, που βαθμιαια και απο τα βορεια θα γινουν βορειοι βορειοδυτικοι 4 με 6 και στα βορεια τοπικα 7 μποφορ.
θερμοκρασια: απο 7 εως 15 βαθμους κελσιου. στα βορεια 4 με 6 βαθμους χαμηλοτερη. απο το μεσημερι και απο τα βορεια θα σημειωσει αισθητη πτωση.

 

  • κυκλαδες, κρητη

καιρος: νεφωσεις με τοπικες βροχες και σποραδικες καταιγιδες πιθανον τις πρωινες ωρες ισχυρες.
ανεμοι: νοτιοδυτικοι 6 με 8 και πιθανον το πρωι τοπικα 9 μποφορ. βαθμιαια θα γινουν δυτικοι και θα εξασθενησουν, ενω στις βορειες κυκλαδες θα επικρατησουν βορειοι ανεμοι 4 με 6 μποφορ.
θερμοκρασια: απο 11 εως 17 βαθμους κελσιου.
 

 

  • Νησια ανατολικου Αιγαιου, Δωδεκανησα

καιρος: νεφωσεις με βροχες και καταιγιδες. τα φαινομενα θα ειναι κατα τοπους ισχυρα, σταδιακα ομως απο το απογευμα θα εξασθενησουν στα νησια του ανατολικου αιγαιου.
ανεμοι: νοτιοι νοτιοδυτικοι 6 με 8 και πιθανον στα δωδεκανησα το πρωι 9 μποφορ που βαθμιαια θα γινουν δυτικοι 4 με 6 και στα βορεια βορειοι μεχρι 7 μποφορ.
θερμοκρασια: απο 12 εως 17 βαθμους κελσιου. απο το μεσημερι στα βορεια θα σημειωσει σταδιακη πτωση.

 

  • Αττικη

καιρος: αστατος κατα περιοδους νεφελωδης με βροχες και καταιγιδες κυριως τις πρωινες ωρες που πιθανον στα δυτικα και βορεια να ειναι προσκαιρα ισχυρες. εξασθενηση των φαινομενων απο το μεσημερι. ασθενεις χιονοπτωσεις στην παρνηθα απο το βραδυ.
ανεμοι: νοτιοδυτικοι 6 με 8 που γρηγορα θα γινουν βορειοι βορειοδυτικοι 5 με 7 μποφορ.
θερμοκρασια: απο 9 εως 14 βαθμους κελσιου. απο το απογευμα ομως θα σημειωσει αισθητη πτωση.

 

  • Θεσσαλονικη

καιρος: νεφωσεις με τοπικες βροχες, πιθανως σποραδικες καταιγιδες στα θαλασσια και παραθαλασσια τμηματα και χιονια στα ορεινα κυριως στα ανατολικα. πολυ γρηγορα τα φαινομενα θα περιοριστουν στα ορεινα και θα σταματησουν.
ανεμοι: δυτικοι νοτιοδυτικοι 5 με 7 που πολυ γρηγορα θα γινουν βορειοι βορειοδυτικοι 6 με 8 μποφορ.
θερμοκρασια: απο 4 εως 7 βαθμους κελσιου, αισθητη πτωση απο το βραδυ.

deltiokairou.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis