Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:59 | 12/03/2017

Tην ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση στην Ευρώπη για τις εσωτερικές τις ανάγκες, το ερευνητικό σκάφος CESME ετοιμάζετια για άλλη μια "βόλτα" στο Αιγαίο. 

Η Άγκυρα σύμφωνα με την τελευταία NAVTEX 298/17 που εξέδωσε στέλνει το ερευντικό σκάφος στα παράλια της Θράκης και στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων της Θάσου και της Σαμοθράκης για την συνηθισμένη "επιστημονική έρευνα". 

Όπως αναγράφεται στην NAVTEX 298/17 το Cesme θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες απο τις 13 Μαρτίου εως τις 17 Μαρτίου στην θαλάσσια περιοχή των διεθνών υδάτων που εκτείνεται μεταξύ της Θάσου- Θράκης- Σαμοθράκης. Αξίζει να σημειώσουμε οτι με το CESME η Τουρκία θα έχει δύο σκάφη που θα διεξάγουν "έρευνες" στο Αιγαίο καθώς το ωκεανογραφικό σκάφος PIRI - REIS ( ΠΙΡΙ - ΡΕΙΣ ) βρίσκεται στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο απο τις 8 Μαρτίου, Τετάρτη και θα παραμείνει μέχρι και τις 18 Μαρτίου. 



Επιπλέον η γειτονική χώρα προγραμματίζει άσκηση με πραγματικά πυρά στην περιοχή της Ρόδου στις 16 και 17 Μαρτίου.  Όλα αυτα σε μια στιγμή που ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απειλεί για "ατύχημα στο Αιγαίο"  στο επίκινδυνο παιχνίδι της Τουρκίας να κερδίσει τις εντυπώσεις και την πλειοψηφεία στο δημοψήφισμα του Απριλίου.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε για άλλη μια φορά οτι ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος προέρχεται από ένα ρατσιστικό κόμμα, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι προκαλεί. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να γίνει ατύχημα στο Αιγαίο, ανακοίνωσε για άλλη μια φορά ο Τούρκος Υπουργός. 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis