'Βόμβα' Αβραμόπουλου: Γιατί παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της Ν.Δ

"ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΦΟΒΙΚΗ ΝΔ"
'Βόμβα' Αβραμόπουλου: Γιατί παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος της Ν.Δ

Την παραίτηση του από τη θέση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής του κόμματος, στην οποία μίλησε αμέσως μετά τον Αντώνη Σαμαρά.

“Επιθυμώ εδώ να δηλώσω ότι λόγω της συνεχούς ενασχόλησης μου με τα ευρωπαϊκά θέματα σε καθημερινή βάση και με το βάρος της ευθύνης ενός εκ των ισχυρότερων πολιτικών χαρτοφυλακίων της ΕΕ, θέτω σήμερα στη διάθεση του προέδρου και της παράταξης την τιμητική θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ, ώστε αυτή σε αυτό το στάδιο που ακολουθεί, να καλυφθεί από ένα στέλεχος που θα είναι κοντά και καθημερινά στον αγώνα της παράταξης μας. Θεωρώ επίσης ότι η κάλυψη και της δεύτερης θέσης αντιπρόεδρου από έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς θα ήταν ουσιαστική και χρήσιμη” είπε ο κ.Αβραμόπουλος.

“Είναι ώρα να γεφυρώσουμε τις γενιές σε αυτή την παράταξη. Εγώ από τις Βρυξέλλες θα είμαι μαζί σας και εδώ” πρόσθεσε.

Αν και ο κ.Αβραμόπουλος επικαλέστηκε τα καθήκοντα του στο κολλέγιο των επιτρόπων ως λόγο της παραίτησης γεγονός είναι ότι δεν είχε παραιτηθεί εξ αρχής, ενώ ορισμένοι είδαν στην κίνηση του αυτή όχι μόνο το “επίσημο” τέλος της παλιάς συμμαχίας του με τον κ.Σαμαρά αλλά ίσως και ένα νέο πολιτικό κύκλο για τον Αρκά πολιτικό, ενδεχομένως με στόχο και την ηγεσία. Η παρέμβαση του για πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα γενιά συζητήθηκε πολύ περισσότερο που η γενιά των 40άρηδων της Ν.Δ θεωρεί εαυτόν παραγκωνισμένο.

Ο κ.Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στα αίτια της ήττας, τις κινήσεις που πρέπει να κάνει η Ν.Δ και το ιδεολογικό της στίγμα.

“Στις 25 Ιανουαρίου ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού μας γύρισε την πλάτη και πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Δεν μπορούμε να αποδίδουμε την ήττα στην παροχολογία των αντιπάλων μας Πρέπει να κανουμε γενναία αυτοκριτική και να αναγνωρίσουμε τα λάθη που κάνουμε” , είπε σε αποκλίνουσα λογική από τον κ.Σαμαρά και πρόσθεσε: “Να τελειώσουμε σήμερα με τη φοβική ΝΔ”

Ο κ.Αβραμόπουλος μίλησε επίσης για κόμμα-παράταξη ανοιχτό, με συνεννόηση και σύνθεση, χωρίς φανατισμούς οξύτητες και ακρότητες, αλλά και για τη Ν.Δ σε ρόλο εθνικού εγγυητή.

Ο ιδεολογικός άξονας της παράταξης είναι διαχρονικά ο ευρύτερος χώρος της φιλελεύθερης πολιτικής κοινωνικής και δημοκρατικής κεντροδεξιάς με πειστικό και αξιόπιστο άνοιγμα στον ευρύτερο χώρο του κέντρου, ανέφερε επίσης.

Συνεργάτες του κ.Σαμαρά έλεγαν ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ ήξερε εδώ και καιρό τις προθέσεις του κ.Αβραμόπουλου, αλλά όφειλε να τον αφήσει να ανακοινώσει ο ίδιος την παραίτηση του. Αποδέχονταν επίσης το φόρτο εργασίας στο κολέγιο των επιτρόπων που επικαλέστηκε επισήμως ως λόγο ο κ.Αβραμόπουλος.

Πάντως μέλη της ΠΕ έλεγαν ότι την ώρα που ο κ.Αβραμόπουλος ανακοίνωνε την παραίτηση του από τα χέρια του κ.Σαμαρά έφυγε το στυλό που κρατούσε. Από την πλευρά του Αβραμόπουλου έλεγαν μάλιστα ότι την παραίτησή του τη γνώριζε μόνο ο ίδιος.

news247.gr