Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:21 | 09/04/2015

Μια αποκάλυψη-βόμβα έκανε κυβερνητικό στέλεχος από το Παρίσι: Το κακό σενάριο είναι να θέλουν να μας τελειώσουν τώρα ή τον Ιούνιο οι δανειστές μας.

Το κυβερνητικό αυτό στέλεχος – σύμφωνα με τα όσα είπε στο Mega και στην Μαρία Δεναξά – φέρεται να υποστήριξε ότι υπάρχει το κακό σενάριο: «Οι δανειστές να καθυστερούν επίτηδες την συμφωνία με την Ελλάδα για να μας φέρουν στο «αμήν» ώστε να αναγκαστούμε να υποχωρήσουμε».

Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος – το οποίο έχει γνώση των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται, αλλά δεν είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης – ανέφερε τα τρία σενάρια που έχει κατά νου η κυβέρνηση στην Αθήνα σε σχέση με την διαπραγμάτευση:

  • Το πρώτο είναι να έλθουν τα δύο μέρη σε έναν έντιμο συμβιβασμό
  • Το δεύτερο είναι να θέλουν να «μας τελειώσουν» τώρα
  • Το τρίτο είναι να θέλουν να μας τελειώσουν τον Ιούνιο, οπότε και λήγει η τετράμηνη παράταση.

Το στέλεχος αυτό δεν διευκρίνισε τι εννοούσε με το «θα μας τελειώσουν», αν δηλαδή υπονοεί ότι θα μας βγάλουν εκτός ευρώ ή αν θέλουν να «τελειώσουν» πολιτικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάζοντάς την σε άτακτη υποχώρηση και να περάσει τελικώς η σκληρή άποψη των πιστωτών.

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, οι δανειστές δεν έχουν ενιαία γραμμή αλλά, αντιθέτως, «υπάρχουν διαφορές μεταξύ των θεσμών στην προσέγγιση των θεμάτων».


Πηγή: iefimerida.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis