Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:14 | 02/07/2016

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

 Ο θόρυβος που ξέσπασε μετά τις πρωινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών στη Βουλή, αφορούσε κυρίως τη δήλωση ότι δεν έχει πάρει κωδικούς για ισοδύναμα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως είχε δηλώσει εγγράφως στη Βουλή ο κ. Καμμένος.


Η είδηση ωστόσο είναι αλλού. Ο κ. Χουλιαράκης δεν αμφισβήτησε ποτέ ότι υπάρχουν ισοδύναμα. Είπε μόνο ότι δεν τα έχει λάβει. 

Η είδηση για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και άλλες κατηγορίες εργαζομένων, βρίσκεται στην αρχή της απάντησής του, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι έρχονται τα νέα ειδικά μισθολόγια και τα ισοδύναμα που αναζητώνται δεν έχουν σχέση με αυτά.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Χουλιαράκης είπε:

"Το υπουργείο Οικονομικών ολοκληρώνει τις μέρες αυτές την επεξεργασία της δικής του πρότασης για τα νέα ειδικά μισθολόγια, με στόχο αυτή να νομοθετηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και οπωσδήποτε πριν το τέλος Σεπτεμβρίου του 2016.

Τα ειδικα μισθολόγια αυτά αφορούν αμοιβές ενός μεγάλου εύρους δημοσίων λειτουργών, αφορούν καθηγητές πανεπιστημίων, διπλωμάτες, δικαστικούς, και βέβαια αφορούν τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και το πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα.

Οι στόχοι της πρότασης του υπουργείου Οικονομικών για τα νέα ειδικά μισθολόγια είναι τρεις.

Πρώτα απ' όλα είναι η απλοποίηση, δεύτερον είναι η αποκατάσταση ενός συστήματος δικαιοσύνης, η αποκατάσταση μισθολογικών κλιμακίων που δίνουν κίνητρο στην προσπάθεια διάκρισης και επιβραβεύουν την αριστεία και βέβαια η συμβατότητα της εισοδηματικής πολιτικής του Δημοσίου με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής.

Τα νέα ειδικά μισθολόγια που όπως είπα θα νομοθετηθούν τους επόμενους δυο μήνες, και το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων από την άλλη, όπως προβλέπεται από το νόμο 4393/2016 είναι δυο απολύτως διακριτά θέματα.

Τα νέα ειδικά μισθολόγια νομοθετούνται τώρα, ισχύουν αμέσως μετά τη νομοθέτησή τους, και άρα την 1/1/2017 και στην θεωρητική περίπτωση που τα νέα ειδικά μισθολόγια πάγωναν, αυτά που θα πάγωναν θα είναι τα μισθολόγια που προβλέπονται από το νέο νόμο'. 

Δείτε τι ακριβώς είπε ο κ. Χουλιαράκης:

Πυρά κατά Καμμένου από την αντιπολίτευση

Η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών ότι δεν έχει λάβει από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κωδικούς για ισοδύναμα, πυροδότησε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. 

Ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα άμυνας της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης, ο οποίες έιχε καταθέσει την επίκαιρη ερώτηση προς τον κ. Χουλιαράκη, δήλωσε σχετικά στο Onalert.gr:

"Μέχρι τώρα ο κ. Καμμένος εψεύδετο προφορικώς. Τώρα το κάνει και εγγράφως και μάλιστα μέσω της Βουλής. Θλίβομαι!"



Από την πλευρά του ο βουλευτής Θ. Καράογλου στον οποίο ο κ. Καμμένος είχε απαντήσει πως έχει παραδώσει τους κωδικούς στο υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε στο Onalert.gr

«Προφανώς το ρεσιτάλ διγλωσσίας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. συνεχίζεται.

Πριν από περίπου δυο εβδομάδες το Υπουργείο Άμυνας, απαντώντας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου σε σχετική μου αναφορά, διαβεβαίωνε ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτε τόσο για το ειδικό τους μισθολόγιο, όσο και για την απόφαση του Σ.τ.Ε. που θα εφαρμοστεί, διότι “τα χρήματα αυτά έχουν εξασφαλιστεί κυρίως από τους κωδικούς εξοπλιστικών και από οικονομίες που θα επιτευχθούν [...] ενώ οι κωδικοί αυτοί έχουν ήδη κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών”.

Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις, σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών, μέσω του κ. Χουλιαράκη, διαψεύδει πανηγυρικά το ΥΠΕΘΑ, δηλώνοντας δημοσίως πως δεν έχει λάβει τα ισοδύναμα για τα ειδικά μισθολόγια.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνηση εμπαίζει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ας καταλάβουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. ότι η άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου επιβάλλει από τους Υπουργούς να λένε μονάχα αλήθειες και όχι βολικές δικαιολογίες, μόνο και μόνο για να χαϊδέψουν τα αυτιά όσων διαμαρτύρονται.

Λίγη σοβαρότητα δεν έβλαψε κανέναν!»

 

onalert.gr


 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis