Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:54 | 06/10/2016

Υψηλόβαθμος διπλωμάτης της Βόρειας Κορέας, που εργαζόταν στην πρεσβεία της χώρας στο Πεκίνο, «εξαφανίστηκε» μαζί με την οικογένειά του στα τέλη Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, δύο άτομα από την απομονωμένη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, που εργαζόντουσαν την πρεσβεία στην κινεζική πρωτεύουσα, ζήτησαν άσυλο στην διπλωματική αποστολή της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, που έδωσε στην δημοσιότητα το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Νότιας Κορέας Yonhap, το οποίο επικαλείται ανώνυμη πηγή κοντά στην Πιονγιάνγκ, ο υψηλόβαθμος διπλωμάτης συνδέεται με το υπουργείο Υγείας της Βόρειας Κορέας και προμηθεύει με φάρμακα κλινική που καλύπτει ιατρικά τον Κιμ Γιονγκ Ουν και τα μέλη της οικογένειάς του.

Η καθημερινή εφημερίδα της Νότιας Κορέας JoongAng Ilbo αναφέρει ότι δύο υψηλόβαθμα στελέχη της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας στο Πεκίνο έχουν ζητήσει άσυλο στην διπλωματική αποστολή της Ιαπωνίας. 


Αν τα παραπάνω επιβεβαιωθούν, ίσως αυτό να είναι ένα σημάδι αυξανόμενης αστάθειας στο εσωτερικό της ηγεσίας της Πιονγιάνγκ, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί αύξηση των αποστασιών ανώτατων αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας. Τον Αύγουστο ο αναπληρωτής πρεσβευτής της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας στο Λονδίνο, Τάε Γιονγκ Χο, αυτομόλησε στη Νότια Κορέα, όπου έφτασε μαζί με την οικογένειά του, σύμφωνα με ανακοίνωση από την Σεούλ.

Το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, ακολουθώντας την πάγια τακτική του να μην σχολιάζει την αυτομόληση ανώτατων αξιωματούχων της γειτονικής χώρας, αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για το θέμα. Ο Yoshihide Suga, κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Ιαπωνία, αρνήθηκε ότι οι Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι ζήτησαν άσυλο στην ιαπωνική διπλωματική αποστολή στο Πεκίνο.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Suga δήλωσε: «Δεν είναι αληθή τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι αιτούντες άσυλο από τη Βόρεια Κορέα ήρθαν σε επαφή με την διπλωματική αποστολή της Ιαπωνίας και δεν έχουμε λάβει γνώση για καμία υπόθεση που αφορά Βορειοκορεάτες, οι οποίοι ελπίζουν να αποστατήσουν στην Ιαπωνία».

 

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis