Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:01 | 05/10/2016

Στην Βόρεια Κορέα ταξίδεψε πρόσφατα Κινέζος, μέσω ταξιδιωτικού γραφείου της πατρίδας του και θέλησε με ψευδώνυμο να μοιραστεί τις εμπειρίες του στο διαδικτυακό φόρουμ Reddit. Ο επισκέπτης του απομονωμένου κράτους του Κιμ Γιονγκ Ουν με το όνομα Bustead ανέφερε ότι πριν επισκεφθεί την χώρα το ταξιδιωτικό γραφείο συμβούλευσε τους τουρίστες να δείχνουν σεβασμό στους αυστηρούς κανόνες και στον «Μεγάλο Ηγέτη».

Ο Κινέζος τουρίστας έγραψε: «Δεν έχετε ιδέα πόσο τρελό είναι. Θα πρέπει να υποκλίνεστε σε κάθε άγαλμα του Κιμ Ιλ Σουνγκ και θα πρέπει να δείχνετε σεβασμό στον Αιώνιο Πρόεδρο, Αγαπητό Ηγέτη και Μεγάλο Στρατηγό. Αν αρνηθείτε να υποκλιθείτε στα αγάλματα του Κιμ Ιλ Σουνγκ και του Κιμ Γιονγκ Ιλ θα σας ζητηθεί να το κάνετε πάλι». Ο Κινέζος, εξηγεί ότι όποιος δεν υπακούσει του απαγορεύουν να βγει από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του για το υπόλοιπο των διακοπών του και του ζητούν να γράψει μια επιστολή συγγνώμης στους πολίτες της Βόρειας Κορέας.



Αν και σε αυτό το αίτημα ο επισκέπτης είναι αρνητικός, το επόμενο βήμα είναι στην καλύτερη περίπτωση τα καταναγκαστικά έργα και στην χειρότερη η εκτέλεση. Ο ίδιος, διηγείται την απίστευτη ιστορία που άκουσε για τον πατέρα του σημερινού «ηγέτη» Κιμ Γιονγκ Ουν, τον Κιμ Ιλ Σουνγκ. Ο αποκαλούμενος «απόλυτος ηγέτης της Βόρειας Κορέας» επισκέφθηκε μια φάρμα και μόλις αποχώρησε, οι φυτείες ρυζιού μεγάλωσαν 300 φορές γρηγορότερα!

Ο επισκέπτης από την Κίνα παρέμεινε στην χώρα πέντε ημέρες, τις τέσσερις από αυτές έμεινε σε ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ, το οποίο χαρακτήρισε «ικανοποιητικό», όμως η διαμονή του για μία ημέρα σε ξενοδοχείο στην πόλη Καεσόνγκ, στα σύνορα με την Νότια Κορέα, ήταν σύμφωνα με τον ίδιο «εφιάλτης». Στο ξενοδοχείο δεν υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα, η μπανιέρα ήταν σπασμένη και από τις βρύσες έτρεχε μόνο καυτό νερό.



Πάντως, ο τουρίστας διευκρίνισε ότι στα εστιατόρια σερβίρουν μεγάλες ποσότητες φαγητού, παρόλο, που η χώρα έχει ελλείψεις σε βασικά τρόφιμα. «Το ηλεκτρικό ρεύμα κόπηκε πέντε φορές σε μια νύχτα και υπήρχαν τόσα πολλά έντομα που βρήκα ένα κουνούπι μέσα στην σούπα μου», έγραψε ο Κινέζος χρήστης στο Reddit.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis