Β. Ντούμας: Εκμεταλλεύονται τις «γκρίζες ζώνες» για να δημιουργήσουν αναχώματα στη δουλειά της αστυνομίας

Β. Ντούμας: Εκμεταλλεύονται τις «γκρίζες ζώνες» για να δημιουργήσουν αναχώματα στη δουλειά της αστυνομίας

«Πολιτικοί παράγοντες εκμεταλλεύονται τις "γκρίζες ζώνες" της αστυνομίας προκειμένου να δημιουργήσουν αναχώματα στη δουλειά τους» δήλωσε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας, αναφερόμενος αναφερόμενος στα γεγονότα στο Κουκάκι κατά την επιχείρηση εκκένωσης τριών καταλήψεων, στη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν ο σκηνοθέτης, κ. Ινδαρές, και οι δύο γιοι του ως μετέχοντες σε κατάληψη.

Ο κ. Ντούμας κληθείς να τοποθετηθεί για το τι ακριβώς έγινε,  καθώς οι συλληφθέντες υποστηρίζουν πως δεν έχουν καμία σχέση με τον κατειλημμένο χώρο, είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως υπάρχουν καταθέσεις και από τις δύο πλευρές, πως ο ίδιος αποδέχεται την εκδοχή των συναδέλφων του, αλλά πως στο τέλος ο μόνος κριτής είναι η Ανεξάρτητη Αρχή που εξετάζει την υπόθεση, οπότε θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να αποφανθεί.

Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών σχολίασε ακόμη  πως με βάση τα συμβάντα ενδεχόμενου υπερβάλλοντα ζήλου από πλευράς αστυνομικών, έχουν δημιουργηθεί στο δημόσιο διάλογο δύο πόλοι, ένας υπέρ της αστυνομίας και ένας κατά, λες και το θέμα είναι η ίδια η αστυνομία και όχι τα συγκεκριμένα περιστατικά που ερευνώνται.

lawandorder.gr