Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:45 | 24/03/2019

Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει αναπτύξει έξι βομβαρδιστικά αεροσκάφη Β-52Η στην Ευρώπη τα οποία εκτελούν ασκήσεις στη "μύτη" της Ρωσίας. Η άσκηση φαίνεται να είναι μια απάντηση για τις πρόσφατες πτήσης των ρωσικών μαχητικών στην Αρκτική κοντά στην Αλάσκα. 

Τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν παρακολουθήσεις των βομβαρδιστικών αεροπλάνων καθώς πετούν πάνω στον διεθνή εναέριο χώρο, με τη Μόσχα να δημοσιεύει τα βίντεο στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

[custom:google-ads]

Τα 6 βομβαρδιστικά B-52H από την 2η πτέρυγα στο Barksdale της Λουιζιάνας, έφθασαν στο Fairford της RAF στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 14 Μαρτίου. Οι ΗΠΑ συχνά πυκν΄λα μεταφέρουν βομβαρδιστικά στο ΗΒ, αλλά αυτή η τελευταία αποστολή είναι η μεγαλύτερη από το 2003 στον πόλεμο δηλαδή του Ιράκ. 

Κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Ιράκ το 2003 17 B-52s είχαν αναπτυχθεί στη συγκεκριμένη βάση.

Ακολουθεί βίντεο της άφιξης των βομβαρδιστικών στο Fairford:

Toν πρώτο καιρό της άφιξής τους, πραγματοποίησαν διάφορες εκπαιδευτικές αποστολές στη Νορβηγική Θάλασσα, τη Βαλτική Θάλασσα, την Εσθονία, τη Μεσόγειο Θάλασσα και την Ελλάδα. Πολλοί από αυτούς τους τομείς είναι βέβαια κοντά στο ρωσικό εναέριο χώρο και για αυτό η Μόσχα αισθάνεται απειλητική την παρουσία τους.

Στις 18 Μαρτίου μάλιστα σύμφωνα με τα ρωσικά κρατικά ΜΜΕ, ένα από τα Β-52Η εντοπίστηκε από τη ρωσική αεράμυνα στην Βαλτική Θάλασσα. Το RIA News ανέφερε ότι τα βομβαρδιστικά προέβησαν σε προσομοιώσεις βομβαρδισμού της ρωσικής βάσης του Στόλου της Βαλτικής και πλησίασαν την Αγία Πετρούπολη στα 118 μίλια.

Το RIA αναφέρει επίσης ότι μόλις εντοπίστηκαν τα αμερικανικά αεροσκάφη, αμέσως σηκώθηκαν δύο ρωσικά SU - 27 και έτσι τα B-52H άλλαξαν πορεία και απομακρύνθηκαν από τη Ρωσία.

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο στη Βαλτική θάλασσα (όπως τουλάχιστον υποστηρίζει)στο οποίο απεικονίζεται ένα αμερικανικό B 52:

[custom:google-ads]

Γενικώς, τα γυμνάσια των Αμερικανών στην περιοχή θυμίζουν έντονα τα αντίστοιχα των Ρώσων κοντά στις ακτές της Αλάσκας το 2017. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο ενέριος χώρος της Αλάσκας είναι "κολλητός" με αυτόν των Ρώσωνκάνοντας επομένως πολύ εύκολη την προσέγγιση του αμερικανικού εδάφους από τα ρωσικά μαχητικά.

Τα B-52 κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά αρχές της δεκαετίας του '60 και μέχρι και σήμερα περίπου 76 τέτοιααεροσκάφη υπηρετούν στην Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία. 46 από αυτά τα βομβαρδιστικά μπορούν μάλιστα να φέρουν πυρηνικά όπλα, άλλα είναι άγνωστο πάντως έαν κάποιο από τα Β 52 που βρίσκονται τώρα στη βάση της RAF στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα από αυτά.

Πηγή: onalert.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis