Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:14 | 27/07/2016

Ένας αστυνομικός στην Γαλλία βιντεοσκοπήθηκε να σπρώχνει, να ακσεί λεκτική και σωματική βία σε μια γυναίκα πρόσφυγα που ήθελε να πάρει κάποια τελευταία προσωπικά αντικείμενα από ένα καταυλισμό προσφύγων στο Παρίσι λίγο μετά το κλείσιμο του.

Το περιστατικό συνέβη όταν Γάλλοι αστυνομικοί έκλειναν ένα μεγάλο προσφυγικό καταυλισμό, που ήταν το σπίτι για πάνω από 1.400 ανθρώπους,  στο κέντρο του Παρισιού.

Πολλοί από τους πρόσφυγες δεν είχαν χρόνο να μαζέψουν τα προσωπικά τους αντικείμενα καθώς η αστυνομία μπήκε στον καταυλισμό, που βρίσκεται ανάμεσα στις στάσεις Jaures και Colonel Fabien της δεύτερης γραμμής του μετρό, για να σταματήσει την λειτουργία του.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε από ένα δημοσιογράφο στις 22 Ιουλίου, δείχνει μια γυναίκα πρόσφυγα, η οποία θέλει να γυρίσει στον καταυλισμό για να πάρει κάποια προσωπικά αντικείμενα. Ένας Γάλλος αστυνομικός την σπρώχνει και της λέει: «Εγώ είμαι αυτός που δίνει τις διαταγές. Φύγε».

Καθώς η γυναίκα δείχνει τα χαρτιά της σε μια αστυνομικό κλαίγοντας, ένας άλλος αστυνομικός φαίνεται ξεκάθαρα να κοροϊδεύει την γυναίκα, γελώντας και λέγοντας στους συναδέλφους του: «Δεν υπάρχει ούτε ένα δάκρυ στο πρόσωπό της. Ούτε ένα δάκρυ».

Το περιστατικό αυτό αποτελεί την 26η φορά που η γαλλική αστυνομία διαλύει προσφυγικό καταυλισμό στο Παρίσι τον τελευταίο χρόνο. 

 

www.topontiki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis