Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:38 | 16/03/2017

Ο Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος, ήταν ο άνθρωπος που βρίσκονταν στο πλευρό του αδικοχαμένου Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Καμίτση και είχε ειδοποιήσει την αστυνομία όταν δεν μπορούσε να βρει τον φίλο του. 

Ο ίδιος φανερά συγκλονισμένος μίλησε στο protothema.gr για την εξιχνίαση της δολοφονίας του «αδερφού» του, όπως λέει για τον Ιερόθεο. «Η αστυνομία έκανε σωστά το έργο της», λέει ο καλός φίλος του άτυχου Αρχιμανδρίτη συγκινημένος και μη μπορώντας ακόμη να πιστέψει πως ο αγαπημένος του φίλος έφυγε τόσο αιφνίδια και βίαια από την ζωή. 

«Ευχαριστώ τον Θεό που βρέθηκαν. Ήταν αδελφός μου, έχασα τον αδελφό μου», αναφέρει χωρίς ακόμη να έχει καταφέρει να βγάλει από το μυαλό του την εικόνα που αντίκρισε όταν μαζί με τους αστυνομικούς μπήκαν στο διαμέρισμά του να δουν τι έχει συμβεί, περίπου πριν από ένα μήνα. 

Ο ίδιος ακόμη βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και κάθε βράδυ όπως αποκαλύπτει προσευχόταν στον Θεό, να βρεθούν αυτοί που έκοψαν το νήμα της ζωής του 46χρονου: «Προσευχόμουν για να βρεθούν οι υπαίτιοι. Ευχαριστώ τον Θεό πάρα πολύ. Προσεύχομαι για εκείνον. Ήταν αδελφός», λέει με κόμπο στην φωνή. 

Οι δύο ιερείς έκαναν αρκετή παρέα και δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος φρόντιζε τον σκύλο του αδικοχαμένου Ιερόθεου Καμίτση, όταν εκείνος έλειπε.

Ο 46χρονος ιερέας βρέθηκε νεκρός και δεμένος χειροπόδαρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 13ης Φεβρουαρίου μέσα στο διαμέρισμά του στο Γέρακα. Η Αστυνομία ενημερώθηκε από τον καλό φίλο του Αρχιμανδρίτη Θεόφιλο, ο οποίος τον αναζητούσε και δεν μπορούσε να τον βρει πουθενά. Μπαίνοντας στο διαμέρισμα τον εντόπισαν νεκρό και δεμένο χειροπόδαρα στο κρεβάτι. Ο θάνατος ήταν μαρτυρικός και προήλθε από ασφυξία. 

Συγγενείς του αδικοχαμένου Ιερόθεου Καμίτση μιλούν στο protothema.gr και δηλώνουν ικανοποιημένοι από την έκβαση της υπόθεσης. Όπως λένε ήταν σίγουροι πως αργά ή γρήγορα θα βρίσκονταν οι δράστες που του στέρησαν την ζωή. Οι πληγές τους είναι ακόμη νωπές μετά τον αιφνίδιο και άδοξο τρόπο με τον οποίο χάθηκε ο δικός τους Ιερόθεος. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν άνθρωποι από το περιβάλλον της οικογένειας του Αρχιμανδρίτη, ζητούν να δικαιωθεί η ψυχή του αλλά και η μνήμη του. Ο ίδιος άλλωστε δεν είχε απασχολήσει ποτέ με τον βίο του και βοηθούσε απλόχερα όποιον τον είχε ανάγκη. 

Ο Αρχιμανδρίτης ήταν γνωστός για τις αγαθοεργίες και την συνεισφορά του στο συνάνθρωπο. Ο ίδιος ήταν κοντά στους αδύναμους πολίτες και δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε βοηθήσει οικονομικά ανθρώπους που είχαν την ανάγκη του, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό του και προάγοντας το δικό τους καλό.  Όλοι όσοι τον ήξεραν μιλούν για μία ευγενική φυσιογνωμία που μπορούσε να ακούσει κάθε πρόβλημα και ήταν πρόθυμος να βοηθήσει. 

Η άγρια δολοφονία Αρχιμανδρίτη Ιερόθεου Καμίτση εξιχνιάστηκε μετά από περίπου ένα μήνα. Δράστες είναι δυο Πακιστανοί ηλικίας 33 και 28 ετών. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να φτάσουν στους δύο δράστες αφού ξεκλείδωσαν συνομιλίες που είχε ο 28χρονος Αλί, με τον ιερέα και στη συνέχεια να ταυτοποιήσουν το dna των δύο αλλοδαπών. Παρά τις αναζητήσεις μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί πουθενά και όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, λίγες ώρες μετά το φριχτό έγκλημα έφυγαν αεροπορικώς για το Πακιστάν.  

Όπως έχει διαπιστωθεί οι δράστες είχαν έρθει στην Αθήνα από την Κρήτη, ακτοπλοϊκώς από τα Χανιά στις 13 Φεβρουαρίου, προκειμένου ο ιερέας να τους βοηθήσει να βγάλουν άδειες παραμονής στη χώρα μας. Το ραντεβού κλείστηκε για το σπίτι του ιερέα, ο οποίος και άνοιξε την πόρτα στους δολοφόνους του. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πιθανότατα κίνητρο της άγριας δολοφονίας ήταν η ληστεία όμως οι έρευνες ακόμη συνεχίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι δράστες, φέρονται να έχουν αρπάξει από το σπίτι του άτυχου ιερέα 4.000 - 5.000 ευρώ, ενώ στο σπίτι βρέθηκε ένα σπασμένο έπιπλο μέσα από το οποίο έλειπαν κοσμήματα και ιερατικά άμφια και κειμήλια. Μάλιστα όπως είχε γίνει γνωστό ο άτυχος Αρχιμανδρίτης ήταν συλλέκτης κειμηλίων και είχε μία μεγάλη συλλογή. 

Οι αστυνομικοί, αφού διαπίστωσαν ότι οι δράστες ήταν οι δυο Πακιστανοί που δούλευαν σε μια φάρμα στα Χανιά, μετέβησαν στην Κρήτη και ταυτοποίησαν το dna που βρέθηκε στο σπίτι του δολοφονημένου Αρχιμανδρίτη, με αυτό στα ρούχα που άφησαν στο αγρόκτημα οι αλλοδαποί δράστες.
Η Αστυνομία περιμένει την εισαγγελική διάταξη προκειμένου να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους και οι φωτογραφίες τους.

www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis