Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 14/04/2020

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών (Δ.Ε.Κ.Α.):

Πληροφορηθήκαμε  από συναδέλφους  ότι  στη Λέρο  αποσπασμένοι αστυνομικοί, για τις ανάγκες του μεταναστευτικού,ενημερώθηκαν με διαταγή  ότι  πρέπει να διαμένουν  μόνο σε τρία ξενοδοχεία τα οποία μένουν ανοιχτά μετά την απόφαση για τον περιορισμό τον καταλυμάτων για την εξάπλωση του covid 19.

Εύλογα οι αστυνομικοί ρωτάνε, με  ποια λογική ενώ  ήδη  μένουν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια, χωρίς έτσι να συγχρωτίζονται,πρέπει να μείνουν όλοι μαζί κατά δεκάδες μέσα σε ξενοδοχεία που συνωστίζονται πολλοί  ,έτσι ώστε αν κάποιος ένοικος του ξενοδοχείου  προσβληθεί από τον covid 19  να κολλήσουν όλοι;

Και όπως αναφέρουν «στα τρία ξενοδοχεία  μπορούν να μένουν και άλλοι πολίτες.  Δηλαδή καμία  μέριμνα.  Αντί η υπηρεσία να  επικροτεί ώστε να μένουν οι συνάδελφοι σε διαμερίσματα και δωμάτια, έτσι ώστε να μην συγκεντρώνονται όλοι  μαζί,  εδώ επιδιώκεται το ανάποδο.»

 Άλλωστε η σχετική Κ.Υ.Α (Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20035 από 22/03/2020) ορίζει:  «4. Είναι δυνατόν να εξαιρεθούν περαιτέρω από την απαγόρευση της παρ. 1 τουριστικά καταλύματα, η συνέχιση της λειτουργίας των οποίων είναι απολύτως αναγκαία για τη στέγαση (α) προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, (β) πάσης φύσεως ιατρικού, νοσηλευτικού ή υγειονομικού προσωπικού,…».

Μήπως τελικά οι αρμόδιοι δεν μεριμνούν σωστά;

Η γραμματεία της Δ.Ε.Κ.Α

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis