Γίνεται συγκρότηση Διμοιρία μόνο με ... 4 άτομα;

ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΟΔΗΓΟΥ
Γίνεται συγκρότηση Διμοιρία μόνο με ... 4 άτομα;

Έγγραφο - Διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών Σάμου προς τον Δ/ντη της Δ.Α. Σάμου για τη μη ορθή συγκρότηση της Διμοιρίας Υποστήριξης Σάμου

 

Προς: Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, Ταξίαρχο κ. Αντώνιο ΣΑΡΑΝΤΙΔΗ
 

Κύριε Διευθυντά
 
Γίναμε αποδέκτες διαμαρτυριών μελών μας, καθώς και της από 08/3/2019 αναφοράς του διμοιρίτη της διμοιρίας υποστήριξης της Δ.Α. Σάμου (και μέλους της Ένωσης μας), οι οποίες αφορούν την μη ορθή συγκρότηση της εν λόγω διμοιρίας.
 
Συγκεκριμένα, την 08/03/2019 συγκροτήθηκε με μόλις τέσσερις (4) αστυνομικούς, χωρίς την ύπαρξη οδηγού και διατέθηκε έξωθεν των γραφείων της πρώτης υποδοχής, ώστε να μην προσεγγίζουν οι αλλοδαποί.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε στο Policenet.gr όσα προβλέπει το νέο Π.Δ. που αφορά θέματα αστυνομικού προσωπικού

Mε δεδομένο ότι ο όγκος των αλλοδαπών εντός και εκτός του ΚΥΤ Σάμου είναι τεράστιος, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να επιβληθεί η τάξη με μια υποτυπώδης διμοιρία τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι στην προκειμένη περίπτωση αδυνατούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους, πόσο μάλλον να εφαρμόσουν τα διατασσόμενα.

 
Για τους ανωτέρω λόγους, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ στο έξης οι συνάδελφοι μας να μην χρησιμοποιούνται ως «πρόβατα επί σφαγή» και η διμοιρία υποστήριξης της Δ.Α. Σάμου, εφόσον συντρέχουν λόγοι συνέχισης της διάθεσής της στο ΚΥΤ Σάμου, να συγκροτείται ως διμοιρία και όχι ως πεζή περιπολία, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις.
 
Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι, προκειμένου να προστατεύσουμε την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας, να απευθυνθούμε αρμοδίως προς πάσα Αρχή, για αναζήτηση και απόδοση τυχών πειθαρχικών ή ποινικών ευθυνών.
 
Για το Δ.Σ.
 
            -Η-                                                                            -Ο-
     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΜΑΥΡΙΔΟΥ Μαρία                                              ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος