Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:46 | 20/06/2017

«Ναι μεν αλλά» από τον υπουργό Παιδείας για τα όσα συμβαίνουν στο ΑΠΘ και καταγγέλλουν σε επιστολή τους 471 φοιτητές του Ιδρύματος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γαβρόγου επιβεβαίωσε τα όσα καταγγέλλονται περί ανεξέλεγκτης διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και άλλων έκνομων δραστηριοτήτων στους χώρους του ΑΠΘ, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι δεν γίνονται στην έκταση που αναφέρεται.

Ο υπουργός τάχθηκε κατά των αστυνομικών μέτρων στους πανεπιστημιακούς χώρους, υποστηρίζοντας ότι η μόνη αρμόδια να περιφρουρήσει τους πανεπιστημιακούς χώρους είναι η ίδια η εκπαιδευτική κοινότητα. «Τέτοια προβλήματα δεν λύνονται με αστυνομικά μέτρα, και εν πάση περιπτώσει αν διαπιστώνονται κακουργηματικές πράξεις ο πρύτανης είναι ο μόνος αρμόδιος να καλέσει την αστυνομία» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

AdTech Ad

«Στα πανεπιστήμια αυτά τα θέματα λύνονται από μέσα, αν υπάρχει ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα και σύλλογος καθηγητών. Αν κάποιοι καλοθελητές θέλουν να το παρουσιάσουν ως κανόνα τι να πω. Ποτέ δεν έχει φέρει λύση η αντιμετώπιση με αστυνομικούς τρόπους» κατέληξε για το θέμα ο υπουργός Παιδείας.

Αναφερόμενος στις πανελλαδικές, σημείωσε ότι η εφαρμογή του μέτρου της κατάργησης των εισαγωγικών εξετάσεων θα αρχίσει να εφαρμόζεται από φέτος, παρότι δεν έχει βρεθεί ακόμη ο νέος τρόπος εισαγωγής.

Διαβάστε περισσότερα στο dikaiologitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis