Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:14 | 23/09/2019

Διαχρονική και απαράβατη θέση της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής, αποτελεί η μη ανάμειξή της, ως υποχρεούμαστε άλλωστε εκ του ρόλου μας, σε θέματα επιχειρησιακού και διοικητικού σχεδιασμού και οτιδήποτε άπτεται με τη διοίκηση του οργανισμού της ΕΛ.ΑΣ. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι, εκ των πραγμάτων, να λάβουμε θέση για τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στη συνεδρίαση του συμβουλίου μεταθέσεων του Αρχηγείου, το οποίο αποφάσισε τον αριθμό των κενών οργανικών θέσεων, που θα καλυφθούν με τις συμπληρωματικές μεταθέσεις του Οκτωβρίου. Και αυτό γιατί οι συνάδελφοι που εκπροσωπούμε υπηρετούν στην πολύπαθη ΓΑ.Δ.Α, η οποία αντιμετωπίζει τα περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα, τόσο στην έλλειψη προσωπικού ( - 4.500 από την προβλεπόμενη οργανική δύναμη),  όσο και στον φόρτο εργασίας που καλείται να ανταπεξέλθει όπως μέτρα τάξης και ασφάλειας, στα οποία, επιπλέον, γίνεται κατασπατάληση αστυνομικής δύναμης, αυξημένη εγκληματικότητα, μπαχαλάκηδες κ.ο.κ.

Ως εκ τούτου η ενίσχυση της Γ.Α.Δ.Α και η μη περαιτέρω αποδυνάμωση της , κρίνεται επιτακτική για να μπορέσει να επιτελέσει το έργο της με τα καλύτερα κατά το δυνατόν αποτελέσματα. Ασφαλώς και είναι θεμιτή η επιδίωξη των συναδέλφων μας να υπηρετήσουν κάποια στιγμή στον τόπο συμφερόντων τους, κυρίως αυτών που υπομονετικά αναμένουν τη σειρά τους, να καλύψουν τις οργανικές θέσεις που θα ανοίξουν με τα αντικειμενικά κριτήρια, στις περιφέρειες της χώρας. Αυτό όμως δε μπορεί σε καμία περίπτωση να συμβεί εις βάρος της ορθολογικής κατανομής του προσωπικού και της περαιτέρω μείωσης του προσωπικού που υπηρετεί στη Γ.Α.Δ.Α.

Κατόπιν τούτων για να αρθεί το «αδιέξοδο» των συναδέλφων που αναμένουν κενές οργανικές θέσεις στην περιφέρεια, προτείνουμε τα παρακάτω:

  • Επαναξιολόγηση εκ του μηδενός των οργανικών θέσεων όλων των Υπηρεσιών της  Αστυνομίας, καθώς και των καθηκόντων εκάστου  εκ των 53.500 αστυνομικών
  • Επαναξιολόγηση όλων των αποσπάσεων εκτός Αττικής, με τη λήξη των περισσοτέρων εξ αυτών (αν όχι όλων) και την επαναφορά τους στις οργανικές τους θέσεις
  • Την κατάργηση της υπηρέτησης στον τόπο εκλογής, όσων συναδέλφων εκλέγονται σε δημοτικά συμβούλια κ.ο.κ., εφαρμόζοντας τη λαϊκή ρήση «ή παππάς παππάς ή ζευγάς ζευγάς»
  • Την κατάργηση του προνομίου μετάθεσης στον τόπο συμφερόντων τους ,εκτός του συστήματος των αντικειμενικών κριτηρίων, των υπηρετούντων στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Κατά αυτόν τον τρόπο θα «κλείσουν τα παράθυρα και οι πόρτες», που επιτρέπουν σε συναδέλφους να υπηρετούν στους τόπους συμφερόντων τους, κυρίως της περιφέρειας, καταλαμβάνοντας οργανικές θέσεις, τις οποίες αποστερούν από συναδέλφους που έχουν τα αντικειμενικά κριτήρια για να μετατεθούν σε αυτές .

Καλούμε την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, που στα πρώτα της βήματα έχει δείξει ότι είναι αποφασισμένη να κάνει βαθιές τομές στην ΕΛ.ΑΣ, να προχωρήσει ανεξαρτήτου κόστους στη ριζική αναδιοργάνωση-αναδιάρθρωση του Οργανισμού της Αστυνομίας, αντιμετωπίζοντας χρόνιες παθογένειες και στρεβλώσεις που δυσχεραίνουν την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Σώματος.  

Επιπλέον η Φυσική Ηγεσία να ενισχύσει άμεσα τις Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α με την παραμονή στις Υπηρεσίες της, των 500 Αστυφυλάκων που εξέρχονται στο τέλος του τρέχοντος μηνός, των 1.500 Ειδικών Φρουρών, αλλά και των μελλοντικών  προσλήψεων, ούτως ώστε στο εγγύς μέλλον να αναπληρωθούν, κατά το δυνατόν, τα κενά τα οποία εκτός των δυσχερειών που προκαλούν στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών, καταπονούν και υπέρμετρα το προσωπικό, που εργάζεται με ζήλο και φιλότιμο, πολλές φορές χωρίς ημερήσια ανάπαυση, από νύχτα σε νύχτα κ.ο.κ.  Σε όλα όμως υπάρχουν και όρια που κάποια στιγμή εξαντλούνται.   

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Βασίλειος ΒΡΑΝΤΖΑΣ

Κανέλλος ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis