Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:08 | 06/06/2016

Δεν αφορά του διαπιστευμένους δημοσιογράφους διευκρίνησε η ΓΑΔΑ λίγη ώρα μετά τον θόρυβο που ξεσήκωσε απόφαση για έλεγχο των κινήσεων των ανθρώπων της ενημέρωσης.  Είχε προηγηθεί ανακοίνωση ότι οι δημοσιογράφοι που επισκέπτονται το αστυνομικό μέγαρο της Λ. Αλεξάνδρας για επαγγελματικούς λόγους, με προφορική εντολή «αποφασίζουμε και διατάσσουμε», θα πρέπει να κινούνται απολύτως ελεγχόμενα στο κτίριο. 

 

Τι προηγήθηκε 

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής υποστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης και ο Διοικητής Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, κατά την πρωινή σύσκεψη έκριναν ότι οι δημοσιογράφοι αποτελούν «πρόβλημα» και «εμπόδιο» στο πλούσιο έργο τους.

Ενδεχομένως μετά από «ενοχλήσεις» και «πιέσεις» που δέχθηκαν από την πολιτική και αστυνομική ηγεσία, ίσως και από μερίδα δημοσιογράφων, αποφάσισαν να γνωρίζουν με ακρίβεια τους ορόφους στους οποίους κινούνται επαγγελματίες δημοσιογράφοι, που επισκέπτονται αστυνομικές υπηρεσίες για τις ανάγκες του αστυνομικού ρεπορτάζ.

Ουσιαστικά επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν τις πληροφορίες που πρέπει να δίνουν οι αξιωματικοί τους, αποφάσισαν να ελέγχουν τους τόπους κίνησης των δημοσιογράφων.

Από το πρωί λοιπόν, οι δημοσιογράφοι που μπήκαν στο κτίριο θα έπρεπε να λάβουν κάρτα ελεγχόμενης πρόσβασης, μόνο για τον 5ο όροφο του κτιρίου, όπου βρίσκεται το γραφείο τύπου.

Μέχρι χθες λάμβαναν κάρτα με πρόσβαση σε όλους τους ορόφους πλην του 8ου, 12ου, 13ου και 14ου, όπου στεγάζονται η Διεύθυνση Πληροφοριών, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Ο κάθε δημοσιογράφος που επισκέπτεται το αστυνομικό κτίριο για την άσκηση του επαγγέλματός του λαμβάνοντας κάρτα πρόσβασης μόνο για τον 5ο όροφο, κάθε φορά που θέλει να επισκέπτεται άλλον όροφο, θα πρέπει να κατεβαίνει στο ισόγειο να παίρνει άλλη κάρτα για εκείνον που επιθυμεί, αφού γνωστοποιεί σε ποια υπηρεσία πάει και ποιον αξιωματικό από αυτή θέλει να επισκεφθεί.

Αυτές τουλάχιστον ήταν οι διαταγές που έλαβαν οι αστυνομικοί της εισόδου στο αστυνομικό μέγαρο, όπως  γνωστοποιήθηκαν σε όσους αστυνομικούς συντάκτες πέρασαν το κατώφλι του. Η ερμηνεία της αστυνομικής διαταγής, αν πρόκειται δηλαδή για προσπάθεια ελέγχου ή φίμωσης του ρεπορτάζ, μπορεί να δοθεί από τον κάθε αναγνώστη, ακροατή ή τηλεθεατή… 

 

thetoc.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis