Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 17/09/2015

Η γαλλική σύγκλητος ενέκρινε σήμερα την πρόταση της γαλλικής Βουλής για δημιουργία χώρων χρήσης ναρκωτικών από τους τοξικομανείς με το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα έχει τη μορφή πειραματισμού και σύμφωνα με την απόφαση της συγκλήτου θα διαρκέσει το μέγιστο για έξι χρόνια. Ο πρώτος χώρος αναμένεται να ανοίξει στις αρχές του 2016 και μέσω της συγκεκριμένης ενέργειας η Γαλλία φιλοδοξεί να περιορίσει τον αριθμό των νέων χρηστών αλλά και την όσο το δυνατό μεγαλύτερη διασφάλιση της υγείας των χρηστών.

Σύμφωνα με το skai.gr η σύγκλητος αποφάσισε πάντως να διαφοροποιήσει το νομοσχέδιο στον τομέα του ελέγχου των συγκεκριμένων χώρων καθώς εισήγαγε μία ειδική παράγραφο στην οποία αναφέρεται ρητά πως κάθε χώρος χρήσης ουσιών θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάγεται αλλά και συστηματικά να ελέγχεται από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο θα πρέπει υποχρεωτικά να ανήκει στο δυναμικό της μεγαλύτερης νοσοκομειακής μονάδας της κάθε πόλης.

Η πρώτη αίθουσα ελεύθερης χρήσης ναρκωτικών ουσιών αναμένεται να είναι έτοιμη και να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές Απριλίου του 2016 στο δέκατο διαμέρισμα του Παρισιού, μία από τις «παραδοσιακές» πιάτσες ναρκομανών της γαλλικής πρωτεύουσας.

Διαβάστε περισσότερα στο thestival.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis