Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:11 | 21/01/2015

 

Με τα βασικά της στελέχη να βρίσκονται εδώ και καιρό στη φυλακή έχοντας δεχθεί έναν καταιγισμό κατηγοριών και ποινικών διώξεων, που φτάνουν μέχρι και τη διάπραξη δολοφονίας, η Χρυσή Αυγή διεξάγει τον πιο περίεργο προεκλογικό αγώνα που θα μπορούσε να δώσει ένα κόμμα που κατέρχεται στις εκλογές.

Με προπύργιο την Πάτρα, το γαλλικό πρακτορείο μίλησε με ανθρώπους που ακόμη και τώρα που πολλά έχουν αποκαλυφθεί για τη δράση των μελών του κόμματος, έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν το νεοναζιστικό κόμμα.«Η Χρυσή Αυγή υπόσχεται ότι θα επιστρέψει μέσω των εκλογών της Κυριακής», σημειώνεται στο δημοσίευμα με τον βουλευτή του κόμματος Μιχάλη Αρβανίτη να συμπληρώνει, «οι άνθρωποι είναι μαζί μας και θα αυξήσουν τη δύναμή μας».

Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η Χρυσή Αυγή παλεύει για την τρίτη θέση με το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Αν συμβεί αυτό, αν λάβει δηλαδή την τρίτη εντολή, τότε θα αυξήσει την παρουσία της στη βουλή, αναφέρει το άρθρο.

Δεν είναι τυχαίο ότι το ρεπορτάζ πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα – στη συγκεκριμένη πόλη η Χρυσή Αυγή βρήκε γόνιμο έδαφος για να ρίξει το διχαστικό σπόρο της. Πρόκειται για το κύριο λιμάνι διέλευσης από και προς την Ιταλία και μετεξελίχθηκε σε σημείο συγκέντρωσης μεταναστών που ελπίζουν να περάσουν στη Δυτική Ευρώπη.

«Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή και πάλι και μάλιστα με μεγαλύτερη πεποίθηση αυτή τη φορά», δήλωσε ο Γιώργος, ένας 37χρονος που εργάζεται σε μια εταιρεία σεκιούριτι. «Από τότε που άνοιξαν τα σύνορά μας σε μετανάστες (στη δεκαετία του 1990), δεν μπορούμε πλέον να κοιμηθούμε με ανοιχτά παράθυρα. Εχουμε κλειδωθεί μέσα. Δεν ήμασταν συνηθισμένοι να ζούμε έτσι. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους είναι φανατικοί. Σου λένε πως αν δεν είσαι με τον Αλλάχ, θα σε σκοτώσουν ».

Το πρόσφατο παρελθόν δείχνει πως οι δικαστικές περιπέτειες δεν πτόησαν τη Χρυσή Αυγή. Λίγους μήνες αφότου τα βασικά στελέχη πέρασαν το κατώφλι της φυλακής, το κόμμα κατέλαβε την τρίτη θέση στις Ευρωεκλογές με ποσοστό που τρόμαξε τους πάντες και εξέλεξε για πρώτη φορά τρεις ευρωβουλευτές. Όπως υπενθυμίζει το άρθρο, σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια μελών βρέθηκαν όπλα και ναζιστικά αναμνηστικά, ενώ το κόμμα συνδέεται με τη δολοφονία ενός Πακιστανού μετανάστη και με πλήθος ξυλοδαρμών εναντίον πολιτικών αντιπάλων. Με τη δίκη να αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο, οι ανακριτές είναι πεπεισμένοι πως η διάρθρωση του κόμματος έχει ναζιστικά πρότυπα. Αυτοί, όμως, που θα την ψηφίσουν δεν φαίνεται να συμφωνούν.

Ο 37χρονος Γιώργος, πατέρας δύο παιδιών, αντιτείνει: «Από τη στιγμή που λέμε πως δεν είναι ναζί, εγώ τους πιστεύω». Η Βασιλική Γεωργιάδου, πολιτική επιστήμονας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, δίνει μια τρομακτική διάσταση του φαινομένου: «Αν δεν υπήρχαν οι συλλήψεις η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να πάρει ποσοστό που θα έφτανε ακόμη και στο 15%. Μπορεί να μην είναι τόσο ενεργοί, όσο παλαιότερα, σε σχολεία και σε γειτονιές, αλλά θα χρειαστεί πολύς καιρός για να εξαφανιστούν, καθώς η υποστήριξή τους ήταν έντονη».

Το δημοσίευμα σημειώνει η Χρυσή Αυγή πραγματοποιεί από τη φυλακή τον προεκλογικό αγώνα της. Έχει πληρώσει τα κανάλια για τη διαφημιστική της καμπάνια που συνίσταται στο σλόγκαν «Οι Έλληνες στην εξουσία, οι κλέφτες στη φυλακή». Βρισκόμενος πίσω από τα κάγκελα της φυλακής ο ηγέτης του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος διατείνεται: «Μας φοβούνται. Η Χρυσή Αυγή είναι πολιτικά διωκώμενη από ένα σάπιο καθεστώς. Παλεύουμε για μια ελεύθερη Ελλάδα και για ίσες ευκαιρίες για όλους τους Έλληνες. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη ζωή μας γι' αυτό».

 



Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis