Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:14 | 11/04/2015

Η μεταφορά τους θα γίνει με το επιβατηγό πλοίο "Σαμαριά", το οποίο θα μπορέσει να προσεγγίσει το λιμάνι του ακριτικού νησιού μετά την άρση του απαγορευτικού.

Από την πλευρά των αρχών που ανέλαβαν όλη την επιχείρηση στο νησί, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και η ταυτοποίηση των μεταναστών.

 


Μένει πλέον να υπάρξει τελικός συντονισμός των υπηρεσιών για τους 157 μετανάστες οι οποίοι αναμένεται να υποβληθούν και στον απαραίτητο υγειονομικό έλεγχο στο νοσοκομείο Χανίων.

Σχεδόν το ένα τρίτο είναι ασυνόδευτα παιδιά

Πόνος ψυχής, στο άκουσμα ότι σχεδόν το ένα τρίτο των μεταναστών είναι παιδιά. Περίπου 38-40 παιδιά έχουν καταγραφεί ασυνόδευτα και απροστάτευτα και είναι απαραίτητο τουλάχιστον για αυτά να υπάρξει άμεσα χώρος φιλοξενίας, προκειμένου να αισθανθούν ασφαλή.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τώρα έχει εκδηλωθεί από κάποιους κάτοικους ενδιαφέρον για αναδοχή ορισμένων παιδιών.


Συγκινητική η ανταπόκριση αρχών και κατοίκων της Γαύδου


Η συνεργασία όλων όσων από την πρώτη στιγμή έσκυψαν πάνω από τους μετανάστες, δεν έχει προηγούμενο.
Ο τρόπος με τον οποίο άμεσα συντονίστηκαν η δημοτική αρχή, οι αστυνομικές αρχές και οι γιατροί προκειμένου να παράσχουν τα απαραίτητα στους 157 μετανάστες, είναι αξιοθαύμαστος.

Αυτοί ωστόσο, που υπερέβησαν εαυτούς ήταν όλοι οι κάτοικοι, οι Γαυδιώτες, που... έδωσαν και τον δεύτερο χιτώνα τους στους ταλαιπωρημένους μετανάστες.

Πηγή: flashnews.gr, gavdos.gr, http://www.newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis