Γ.Γ. Δημοσίας Τάξης: Ειδικός σχεδιασμός για εξασφάλιση συνθηκών ασφάλειας μαθητών και σχολείων

Η ΕΛ.ΑΣ. ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
Γ.Γ. Δημοσίας Τάξης: Ειδικός σχεδιασμός για εξασφάλιση συνθηκών ασφάλειας μαθητών και σχολείων

Τον ειδικό σχεδιασμό για την εξασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολείων της χώρας, καθώς και την προστασία μαθητών και σχολικών συγκροτημάτων εμπλούτισαν για τη φετινή σχολική χρονιά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM».


Ο κ. Αναγνωστάκης είπε ότι «ο σχεδιασμός προβλέπει επιτήρηση των σχολικών συγκροτημάτων και δραστηριοποίηση συνεργείων για τη διενέργεια ελέγχων ύποπτων ατόμων και οχημάτων, στην περιοχή των σχολικών συγκροτημάτων, ελέγχους από συνεργεία της τροχαίας στα σχολικά λεωφορεία, ενεργοποίηση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς, σε όποια περιοχή υφίσταται».


Ο ίδιος είπε ότι «ο γονιός, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα έχει τη βεβαιότητα ότι η ελληνική αστυνομία είναι παρούσα στην προσπάθεια να προστατέψουμε ό,τι πιο σημαντικό για την ελληνική κοινωνία, τα ίδια τα παιδιά μας». Προσέθεσε δε ότι «πρέπει να αναπτύξουμε σχέση εμπιστοσύνης με όλους τους συλλόγους διδασκόντων και τους συλλόγους γονέων, ώστε να υπάρχει άμεση επικοινωνία και στον εντοπισμό οποιουδήποτε προβλήματος κι η Ελληνική Αστυνομία να προλαβαίνει, να αποτρέπει και όχι να έρχεται με κατασταλτικά μέτρα».
Την εκπαιδευτική χρονιά, κλιμάκια της ελληνικής αστυνομίας θα επισκεφθούν σχολεία για να ενημερώσουν τους μαθητές, προβάλλοντας πρόγραμμα για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, αλλά και άλλα θέματα ανέφερε ο κ. Αναγνωστάκης.
 
Τη συνέντευξη πήρε η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ