Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:38 | 08/09/2021

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 46ου συνεδρίου της Διεθνούς Επιτροπής Στρατιωτικής Ιστορίας (ΔΕΣΙ) με τίτλο «Οι Εθνικοαπελευθερωτικοί Αγώνες από τον 18ο Αιώνα», το οποίο φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Aμυνας (ΓΕΕΘΑ), το συνέδριο ολοκληρώθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου, ενώ το παρακολούθησαν συνολικά 112 σύνεδροι και συνοδοί από 27 χώρες και περιέλαβε 47 εισηγήσεις και ομιλίες, αρκετές εκ των οποίων περιείχαν αναφορές στην Ελληνική Επανάσταση.

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ενώ ως κύριος ομιλητής ήταν ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Τα 200 χρόνια από το 1821 και η αυτοσυνειδησία μας».

Οι ομιλίες κάλυψαν ευρύ πεδίο θεματολογίας, παρουσιάζοντας τόσο την οπτική των εξεγερμένων, καθώς και τα αίτια που προκάλεσαν τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες, όσο και την πλευρά των κρατών στο εσωτερικό των οποίων αυτοί εκδηλώθηκαν.

Την διοργάνωση συνέδραμαν με την ευγενική τους υποστήριξη το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το υπουργείο Υγείας, ο δήμος Αθηναίων, ο δήμος Τριπόλεως καθώς και τα μουσεία Ακρόπολης, Μπενάκη και Κυκλαδικής Τέχνης, ενώ τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

Μετά το συνέδριο, πραγματοποιήθηκε περιήγηση και ξενάγηση των συνέδρων και των συνοδών τους σε μουσεία και σημαίνουσες ιστορικές τοποθεσίες της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, η οποία ολοκληρώθηκε χθες, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis