Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:38 | 09/03/2021

Το ζήτημα της ελλιπούς εκπαίδευσης ειδικών φρουρών έθεσε ο  γ.γ. αστυνομικών υπαλλήλων δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος, θεωρώντας ότι μία από τις εξηγήσεις για τη συμπεριφορά των αστυνομικών στη Νέα Σμύρνη μπορεί να οφείλεται και σε αυτό. 

Μιλώντας στο Open TV, δήλωσε πως οι ειδικοί φρουροί έχουν εκπαίδευση μόλις ενός μήνα προσθέτοντας πως η εκπαίδευση των αστυνομικών πρέπει να είναι συνεχής. Ακόμα, ανέφερε πως οι εικόνες στη Νέα Σμύρνη δεν δείχνουν μια Αστυνομία που σέβεται τα δικαιώματα του πολίτη, ενώ τόνισε πως πρέπει να αφήσουν την Αστυνομία έξω από την πολιτική αντιπαράθεση.

«Οι αστυνομικοί πήγαν στη Νέα Σμύρνη κατόπιν εντολής του Κέντρου Επιχειρήσεων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κρικέτος και συνέχισε: «Η εικόνα δεν είναι εικόνα που δείχνει ότι o αστυνομικός σέβεται τα δικαιώματα του πολίτη».

Όταν ρωτήθηκε για τους λόγους της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη απάντησε: «Πολλές εξηγήσεις υπάρχουν. Αν κάποιος είναι ανεκπαίδευτος δεν μπορεί να παράγει αυτό που πρέπει. Εγώ έκανα εκπαίδευση 2 και 3 χρόνια. Υπάρχουν ειδικοί φρουροί με εκπαίδευση με 1 και 2 μήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα όταν επισημάνθηκε ότι ειδικοί φρουροί είναι αυτοί που θα επανδρώσουν στην πανεπιστημιακή αστυνομία ανέφερε: «Είναι ένα ζήτημα και για αυτό το σημειώνουμε. Για αυτό θέλουμε συνεχή εκπαίδευση».

Πηγή:  ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis