Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 16/06/2017

Με τα πλέον μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που προδιαγράφεται στο χώρο της δημόσιας ασφάλειας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Γρηγόρης Γερακαράκος κατά την επίσκεψή του την Παρασκευή στη Λάρισα.

Ο κ. Γερακαράκος βρέθηκε στη Θεσσαλική πρωτεύουσα στο πλαίσιο προγραμματισμένης ενημέρωσης του αστυνομικού προσωπικού. «Να μάθουμε από τους απλούς συναδέλφους τα προβλήματα τους και τα ζητήματα ασφάλειας των πολιτών στην περιοχή» εξήγησε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εμφανίστηκε αρκετά αιχμηρός για την σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση στο αστυνομικό σώμα από την κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας πως ήταν οι ίδιοι που «όταν ήταν  αντιπολίτευση μιλούσαν για έκτρωμα».

Έκανε λόγο για «αναδιάρθρωση που στοχεύει καθαρά σε περικοπές» εξηγώντας πως «θα έχουμε μία μείωση της τάξης του 30%, που αυτό σημαίνει χιλιάδες αστυνομικούς. Έτσι, κι εδώ στη Λάρισα η αστυνομία θα γεράσει αφού δε θα γίνονται προσλήψεις και η εγκληματικότητα θα αυξάνεται. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε συμπαραστάτες τους τοπικούς άρχοντες και τους βουλευτές ώστε να γίνουν προσλήψεις.

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ υποστήριξε επίσης σε υψηλούς τόνους πως «δεν μπορείς να κάνεις προχειρότητες και μπαλώματα γιατί εδώ παίζονται ζωές» και υπενθύμισε το ντόρο που ξέσπασε στην Αγγλία μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα τα οποία ακολούθησαν μετά από μεγάλες περικοπές στο αστυνομικό σώμα.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις υποδομές και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, σημειώνοντας πως «αν δεν κάνει κάτι το κράτος θα θρηνήσουμε ζωές αστυνομικών και πολιτών. Χωρίς περιπολικό, μηχανή, αλεξίσφαιρο γιλέκο, πώς θα νιώσει ασφαλής ο αστυνομικός για να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες; Πώς θα κάνει την περιπολία κάποιος όταν σκέφτεται ότι αύριο δε θα έχει γάλα για τα παιδιά του;» Διερωτήθηκε.

Εκτίμησε τέλος, πως η δραστική μείωση στο αστυνομικό προσωπικό «θα φανεί περισσότερο στην επαρχία λόγω των ειδικών συνθηκών και των μεγάλων αποστάσεων».


onlarissa.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis