Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:04 | 11/07/2016

«Νέο φαινόμενο» αποκαλεί σε έκθεση που διέρρευσε η αστυνομία του γερμανικού κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας τις ομαδικές σεξουαλικές επιθέσεις από μετανάστες εναντίον γυναικών στις δημόσιες πισίνες.

Πριν μία εβδομάδα το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας είχε καταγγείλει ότι αυξάνονται οι σεξουαλικές επιθέσεις από μετανάστες στις δημόσιες πισίνες και ανέφερε ότι μόνο μέσα στο 2015 έγιναν 103 παρόμοιες επιθέσεις στο πιο πυκνοκατοικημένο κρατίδιο της Γερμανίας.

Τώρα, μια έκθεση της αστυνομίας του Ντίσελντορφ, που διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης, αποκαλύπτει αύξηση των σεξουαλικών επιθέσεων «από μη Γερμανούς άνδρες» στις δημόσιες πισίνες το περασμένο έτος.

«Οι ομαδικές σεξουαλικές επιθέσεις που έχουν καταγγελθεί είναι νέο φαινόμενο», αναφέρει η αστυνομία της Κάτω Σαξονίας και προσθέτει: «Αυτό το είδος του εγκλήματος είναι αξιοσημείωτο επειδή συνήθως τα σεξουαλικά εγκλήματα γίνονται από άτομα που δρουν μόνα τους. Πρόκειται για μια νέα μορφή εγκληματικότητας».

Οι αυξανόμενες σεξουαλικές επιθέσεις από μετανάστες σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, με αποκορύφωμα τις ομαδικές επιθέσεις την Παραμονή και την Ημέρα της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία, οδήγησαν την γερμανική βουλή να εγκρίνει ομόφωνα την περασμένη Πέμπτη νέους πιο αυστηρούς νόμους, ώστε να κλείσουν «παραθυράκια» στην υπάρχουσα νομοθεσία που άφηναν ατιμώρητους τους δράστες.

Έτσι, τα κενά του νόμου που άφηναν ατιμώρητους τους ενόχους, αν δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι το θύμα προέβαλλε αντίσταση ή ότι οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει βία εναντίον των θυμάτων τους, κλείνουν τώρα με αυστηρότερους νόμους που καθιστούν αδίκημα οποιασδήποτε μορφής μη συναινετική σεξουαλική επαφή. Η σχετική νομοθεσία έγινε γνωστή από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας ως «nein heisst nein» (Όχι, σημαίνει όχι).

Το εσωτερικό έγγραφο της αστυνομίας του Ντίσελντορφ, που διέρρευσε, απευθυνόταν σε αστυνομικούς που ανήκουν στην ομάδα «Criminal Commisariat 12», η οποία αναλαμβάνει τα σεξουαλικά εγκλήματα και τις εξαφανίσεις προσώπων.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis