Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:34 | 27/06/2017

Σε εκκένωση ενός πολυώροφου κτιρίου στην πόλη Βούπερταλ, στη δυτική Γερμανία, προχώρησαν την Τρίτη οι αρχές μετά την τραγωδία στο Grenfell Tower του Λονδίνου.AdTech Ad

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν ελέγχους για την πυρασφάλεια και έκριναν ως επικίνδυνο ένα κτίριο 11 ορόφων με κατοικίες.

"Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μόνωση από ίνες ξύλου και εγκατεστημένη τη δεκαετία του '60, είναι εύφλεκτη και θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο", δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών της πόλης, προσθέτοντας ότι η πρόσβαση στο κλιμακοστάσιο ήταν πολύ δύσκολη.

Επεσήμανε, επίσης, ότι δεν είναι σαφές αν η μόνωση του συγκεκριμένου κτιρίου είναι παρόμοια με αυτή του Grenfell Tower, η οποία ευθύνεται για την ταχεία εξάπλωση της πυρκαγιάς που σημειώθηκε στις 14 Ιουνίου και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 79 ατόμων.

Οι ένοικοι του κτιρίου θα μείνουν σε προσωρινά σε κατάλυμα που τους παραχώρησαν οι τοπικές αρχές και θα επιτραπεί η επιστροφή στα σπίτια τους μόνο αφότου αφαιρεθεί η επικίνδυνη μόνωση.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis