Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:14 | 28/07/2016

Η αστυνομία στη Γερμανία ξεκίνησε επιχείρηση σκούπα κατά ακραίων μουσουλμανικών ομάδων στο Χιλντεσχάιμ, στην Κάτω Σαξονία.

Πάνοπλοι άνδρες των ειδικών ειδικών μονάδων της γερμανικής αστυνομίας εισέβαλαν σε τζαμί, αλλά και σε σπίτια τα οποία ανήκουν σε ομάδα που κατηγορείται ως ότι προσπαθεί να προσηλυτίσει νέους και να τους εκπαιδεύσει στο τζιχάντ.

Τα διαμερίσματα ανήκουν σε οκτώ μέλη της ριζοσπαστικής Γερμανόφωνης ισλαμικής ομάδας DIK. Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές η συγκεκριμένη ομάδα ενθαρρύνει μουσουλμάνους να ταξιδέψουν στη Συρία και το Ιράκ για να ενταχθούν ISIS. Μάλιστα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η συγκεκριμένη ομάδα επιδίδεται σε κηρύγματα, σεμινάρια και διαλέξεις με τίτλο «το μίσος των απίστων».

Η επιδρομή της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης και σε αυτή συμμετείχαν 400 άτομα, καθώς και μια ειδική ομάδα. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας Μπόρις Πιστόριους, «η ομάδα DIK είναι ένα πανεθνικό hot spot των ριζοσπαστικών μουσουλμάνων και η αστυνομία την παρακολουθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Οι αρχές πιστεύουν πως πολλοί από όσους πήγαιναν στο τζαμί έχουν ταξιδέψει για να ενταχθούν στο ISIS και τώρα θα επιχειρήσουν να επιστρέψουν στην Ευρώπη και τη Γερμανία ως μοναχικοί λύκοι με στόχο να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.

 

 

Φωτογραφίες: EPA, DPA

Βίντεο: Dailymail

www.iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis