Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:49 | 01/05/2015

Οι αρχές της Γερμανίας, έκαναν επιδρομή σε σπίτι και συνέλαβαν ένα ζευγάρι με την κατηγορία πως αποθήκευε σωρεία όπλων και υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή εκρηκτικών, με σκοπό να προχωρήσουν σε ισλαμιστική επίθεση.

Το παντρεμένο ζευγάρι, συνδέεται με Σαλαφιστές Ισλαμιστές, και πιθανώς να σχεδίαζαν να επιτεθούν στον ποδηλατικό αγώνα που θα διεξαχθεί λίγο έξω από τη Φρανκφούρτη στη μικρή πόλη του Όμπερουρσελ.

«Οι αστυνομικές έρευνες υποδεικνύουν πως αποτρέψαμε μια τρομοκρατική επίθεση» είπε ο υπουργός εσωτερικών του αυτόνομου κρατιδίου της Έσσης και συμπλήρωσε: «Αυτό το περιστατικό δείχνει πως πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση».

Το ζευγάρι, που κατονομάστηκαν ως Χαλίλ και Σενάι, από τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, κίνησαν υποψίες, όταν άρχισαν να αγοράζουν μεγάλες ποσότητες χημικών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή βομβών και χρησιμοποίησαν ψεύτικα ονόματα.

Στην επιδρομή της Πέμπτης, η αστυνομία ανακάλυψε, έναν όλμο, κομμάτια από μπαζούκα, ένα αυτόματο με τα απαραίτητα πυρομαχικά, βενζίνη και υπεροξείδιο του υδρογόνου.

«Τα όπλα και τα πυρομαχικά υποδηλώνουν πως το ζευγάρι οργάνωνε ένα σοβαρό πλήγμα» είπε ο εισαγγελέας της Φρανκφούρτης.

Μια πρόσφατη αναφορά της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών, χαρακτήρισε το σαλαφισμό ως πολιτική ιδεολογία και όχι θρησκευτική, στην οποία οι πιστοί ακολουθούν το Ισλάμ ως νομικό μπούσουλα, σύμφωνα με τον οποίο καθορίζονται μεγάλα κομμάτια της καθημερινότητάς τους.

defencenet.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis