Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:34 | 08/06/2016

Οι μετανάστες στη Γερμανία, είτε έχουν πραγματοποιήσει είτε σχεδίαζαν τη διεξαγωγή, σχεδόν 70.000 εγκλημάτων κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2016, σύμφωνα με μια έκθεση της γερμανικής αστυνομίας, στην οποία επισημαίνεται ότι είναι "δυσανάλογα χαμηλοί" οι αριθμοί των Σύρων μεταξύ των δραστών, ενώ τονίζεται και η αθωότητα του μεγαλυτέρου μέρους των προσφύγων.

Ο απόλυτος αριθμός των εγκλημάτων που διαπράττονται από Σύριους, Αφγανούς και Ιρακινούς, ήταν αρκετά υψηλός, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε από την ομοσπονδιακή αστυνομία BKA. Ωστόσο, δεδομένου ότι αποτελούσαν τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες μεταναστών στη Γερμανία η συμμετοχή τους σε εγκλήματα μπορεί να θεωρηθεί «δυσανάλογα χαμηλή».

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των δραστών από τη Βόρεια Αφρική, τη Γεωργία και τη Σερβία ήταν δυσανάλογα υψηλός, αναφέρει το Reuters.

Η έκθεση τονίζει επίσης ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών δεν συμμετείχαν σε εγκλήματα. Στο σύνολό της, η ποσότητα των εγκλημάτων που διαπράττονται από μετανάστες, μειώθηκε κατά περισσότερο από 18%, μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, προστίθεται στην έκθεση.

Η έκθεση δεν διευκρίνισε πόσα από τους 69.000 εγκλήματα είχε συμβεί και πόσα έμειναν στα σχέδια. Η έκθεση επίσης δεν αναφέρει ποιο είναι το τρέχον ποσοστό εγκληματικότητας στη Γερμανία και σε ποιο βαθμό οι αριθμοί των εγκλημάτων στα οποία εμπλέκονται μετανάστες αντιστοιχούν σε εκείνα που διαπράχθηκαν από Γερμανούς πολίτες.

Μεταξύ των εγκλημάτων 29,2% ήταν κλοπές, 28,3% ήταν αδικήματα ιδιοκτησίας ή πλαστογραφίας και 23% συμπεριλαμβάνουν σωματική βλάβη, ληστεία και παράνομη κράτηση. Σεξουαλικά αδικήματα καταγράφηκαν σε ποσοστό 1,1% των εγκλημάτων.

Είναι η πρώτη φορά που η BKA δημοσιεύει μια έκθεση με στοιχεία και από τα 16 γερμανικά κρατίδια.

Το αντι-μεταναστευτικό κλίμα στη Γερμανία έχει αυξηθεί αφότου εκατοντάδες γυναίκες ανέφεραν ότι είχαν παρενοχληθεί από άνδρες που έμοιαζαν να έχουν καταγωγή από Βόρεια Αφρική και Αραβικές χώρες, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία. Την περασμένη εβδομάδα, τρεις Πακιστανοί, που αιτήθηκαν άσυλο στη Γερμανία, τέθηκαν υπό έρευνα, όταν 26 γυναίκες παραπονέθηκαν ότι είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά σε ένα μουσικό φεστιβάλ στη δυτική πόλη του Ντάρμστατ.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis