Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:59 | 21/11/2017

Τρομοκρατικό πυρήνα του ISIS που σχεδίαζε χτυπήματα στη Γερμανία στη διάρκεια των εορτών εξάρθρωσαν οι αρχές με μια μεγάλη επιχείρηση σε αρκετά κρατίδια.

Η αντιτρομοκρατική συνέλαβε έξι άτομα ως ύποπτα «για την προετοιμασία επίθεσης με όπλα και εκρηκτικά σε δημόσιο χώρο», όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Φρανκφούρτης. Το σχέδιο της επίθεσης, ωστόσο, δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί.

Οι συλληφθέντες είναι Σύροι υπήκοοι ηλικίας 20-28 ετών, τέσσερις εκ των οποίων ζουν από το Δεκέμβριο του 2014 στη Γερμανία, ενώ οι άλλοι έφθασαν στη χώρα στα μέσα του 2015 κι έχουν καταθέσει αίτηση για χορήγηση ασύλου.

[custom:google-ads]

Στις εφόδους σε έξι κατοικίες στο Κάσελ, το Ανόβερο, το Έσεν και τη Λειψία συμμετείχαν περίπου 500 αστυνομικοί.

Πιθανός στόχος των τζιχαντιστών ήταν, σύμφωνα με τη Bild, η χριστουγεννιάτικη αγορά στο Έσεν, που θα ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα -πληροφορία, ωστόσο, που δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής η αστυνομία.

Οι συλληφθέντες γνωρίζονταν από τη Συρία και προσπάθησαν να προσεγγίσουν άλλους πρόσφυγες στη Γερμανία, οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές. Έτσι έφθασε στα ίχνη τους η αντιτρομοκρατική.

Είναι η δεύτερη φορά αυτό τον μήνα που Σύροι συλλαμβάνονται με την κατηγορία ότι σχεδιάζουν επιθέσεις.

Οι σημερινές συλλήψεις γίνονται ένα μήνα πριν την πρώτη επέτειο από την τρομοκρατική επίθεση που είχε σημειωθεί σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου από έναν Τυνήσιο αιτούντα άσυλο, από την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι.

Φέτος σε πολλές κεντρικές πλατείες της γερμανικής πρωτεύουσας έχουν τοποθετηθεί τσιμεντένια φράγματα ενόψει της εορταστικής περιόδου.


iefimerida.gr 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis