Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:19 | 12/07/2018

Γερμανικό «όχι» στην εκταμίευση της δόσης ύψους 15 δισ. στην Ελλάδα, η οποία να σημειωθεί πως είναι η τελευταία στη χώρα μας, ζητώντας περικοπές της τάξης των 28 εκατ. ευρώ, ως αντιστάθμισμα του κόστους της επέκτασης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, που εξήγγειλε ο Ελληνας πρωθυπουργός μετά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, επιβεβαιώνοντας διαρροές για ενόχληση των Βρυξελλών για τη διατήρηση νησιά

Οπως ειπώθηκε απόψε η Αθήνα πρέπει να προχωρήσει σε αντίστιχες περικοπές και αυτό να εγκριθεί από το γερμανική βουλή.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κ. Ρέγκλινγκ είπε πως «οι διαδικασίες στη Γερμανία αφορούν την έγκριση της δόσης και είναι σε  αμεση σχέση με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά» σημειώνοντας πως η Αθήνα «δεσμεύτηκε σε περικοπές  28 εκατ» .

[custom:google-ads]

Υπενθυμίζεται ότι ευρωπαίος αξιωματούχος τις προηγούμενες ημέρες σημείωνε για την εξαγγελία Τσίπρα «ότι ότι έγινε, έγινε» αλλά το μέτρο είναι σαφές ότι θα τελειώσει στο τέλος του έτους.

Αυτή η αιφνίδια αλλαγή είχε ως αποτέλεσμα να πρέπει να γίνουν αλλαγές στο συμπληρωμένο μνημόνιο την Πέμπτη 

Ανέφερε επίσης ότι αυτή η αλλαγή, η οποία έχει δημοσιονομική επιβάρυνση, θα μπορούσε να προκαλέσει και καθυστέρηση στην απόφαση για εκταμίευση.

Σεντένο: Η τελική απόφαση θα ληφθεί όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες

Η απόφαση για την εκταμίευση επικυρώθηκε από 18 χώρες δήλωσε ο Μ. Σεντένο προσθετοντας πως η τελική απόφαση θα ληφθεί όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες στα εθνικά κοινοβούλια, υπόλογίζοντας ότι αυτό θα συμβεί στις αρχές του Αυγούστου. 

Μοσκοβισί : Εγκριση επί της αρχής ίσως και αύριο

Ο Πιερ Μοσκοβισί, σημείωσε ότι ο ESM είναι πιθανό να συνεδριάσει την Παρασκευή λωστε να εγκρίνει επί της αρχής την δόση, η οποία θα εκταμιευτεί όταν ολοκληρωθεί και η τελευταία έγκριση από εθνικό κοινοβούλιο. Θα ολοκληρωθεί εγκαίρως η διαδικασία και θα μπούμε στη φάση της ενισχυμένης εποπτείας, επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται γα  νέο πρόγραμμα, σε καμία περίπτωση.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis