Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:42 | 07/06/2019
Ενα καλό μάθημα έδωσε ένας αστυνομικός στη Γερμανία σε διερχόμενους οδηγούς που σταματούσαν για να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο, από ένα θανατηφόρο τροχαίο.
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε αυτοκινητόδρομο της Βαυαρίας μία μέρα που σημειώθηκαν καταιγίδες, σύμφωνα με τοπικό μέσο. Θύμα του ήταν ένας 47χρονος οδηγός φορτηγού, ο οποίος φαίνεται να έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, λίγο έξω από τη Νυρεμβέργη.

[custom:google-ads]

Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός Στέφαν Φέιφερ πήρε την πρωτοβουλία να «συνετίσει» όσου έκοβαν ταχύτητα και προσπαθούσαν να τραβήξουν βίντεο ή φωτογραφίες από το θανατηφόρο τροχαίο. Αρχικά, όπως βλέπουμε στο βίντεο, ο Φέιφερ προτρέπει ευγενικά τους οδηγούς να κατέβουν από το όχημα τους και να πλησιάσουν στο σημείο του δυστυχήματος, για να τραβήξουν βίντεο και φωτογραφίες.
 
«Έλα, θα σου δείξω κάτι... θες να δεις τον νεκρό; Να τραβήξεις φωτογραφίες; Εκεί είναι, κείτεται εκεί, θες να τον δεις; Όχι; Δεν θέλεις να τον δεις; Τότε γιατί τραβούσες φωτογραφίες;» ρωτάει τον φανερά αμήχανο οδηγό από την Τσεχία. Μάλιστα, στη συνέχει του επιβάλει πρόστιμο 128,5 ευρώ για τη λήψη φωτογραφιών από το τροχαίο. Λίγο αργότερα, το ίδιο συμβαίνει και με άλλον ένα οδηγό, ο οποίος ζητά «συγγνώμη» όταν ο αστυνομικός του λέει «ντροπή σου».
«Δεν είναι ένα παιχνίδι, αλλά η πικρή πραγματικότητα»
Όπως δήλωσε σε τοπικό μέσο ο αστυνομικός Φέιφερ, προχώρησε σε αυτή τη δραστική κίνηση περισσότερο για να αποτρέψει άλλους οδηγούς από το να κάνουν το ίδιο παιχνίδι, παρά για να επιβάλει το πρόστιμο.
 
«Για εμάς, είναι μια ευκαιρία να φέρουμε αντιμέτωπους τους ανθρώπους με τη συμπεριφορά τους. Με το να τους ζητήσω απλά 128.50 δολάρια και να τους αφήσω να φύγουν, αυτό δεν πρόκειται να τους διδάξει ένα μάθημα. Πρέπει να καταλάβουν πραγματικά τι κάνουν. Με το να τους σοκάρω, θέλω να τους ξεκαθαρίσω ότι δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι, αλλά για την πικρή πραγματικότητα», πρόσθεσε.
 

www.iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis