Γεροβασίλη: «καμία πολιτική ηγεσία δεν δίνει εντολές στην ΕΛΑΣ την ώρα που επιχειρεί»

"ΥΠΗΡΧΕ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ"
Γεροβασίλη: «καμία πολιτική ηγεσία δεν δίνει εντολές στην ΕΛΑΣ την ώρα που επιχειρεί»

Την ανησυχία της για τυχόν επεισόδια τις επόμενες ημέρες, οπότε και αναμένεται η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξέφρασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

«Ανησυχώ για όλες τις επόμενες ημέρες, για όλους αυτούς που στο όνομα της πατρίδας, που δεν αγαπούν, γίνονται πατριδοκάπηλοι, διατυπώνουν έναν ακραίο λόγο, που δεν έχει παρά μισαλλοδοξία και έχει μίσος και φθόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Γεροβασίλη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ, ότι επέλεξε να διχάσει τη χώρα «σε αυτούς που την αγαπούν και αυτούς που την προδίδουν. Όπως είπε, αυτό οφείλεται «στα πολιτικά αδιέξοδα», που αντιμετωπίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Υπήρχε σχέδιο επίθεσης στη Βουλή»

Η κυρία Γεροβασίλη υποστήριξε ότι στο συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία υπήρξε σχέδιο επίθεσης στη Βουλή.

Μάλιστα, άφησε αιχμές στη ΝΔ, λέγοντας ότι έχει πραγματοποιήσει «ακροδεξιά μετατόπιση, πιστεύοντας ότι θα καταλάβει αυτόν τον χώρο, οπότε δημιουργεί χώρο για να δημιουργούνται τέτοια φαινόμενα».Παράλληλα, αρνήθηκε ότι στόχος της αστυνομίας ήταν να διαλύσει τη συγκέντρωση, καθώς, όπως είπε, η θέση που έλαβαν τα ΜΑΤ, περιμετρικά της συγκέντρωσης, είχε σκοπό να την περιφρουρήσει και όχι να τη διαλύσει. «Είναι στάση αμυντική, με στόχο την προστασία του κοινοβουλίου και περιμετρικά, την προστασία των διαδηλωτών. Αν είχαν μπει μέσα στο πλήθος έστω και ένα βήμα, θα είχαν δίκαιο να πουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. Προκάλεσε τη διάλυση του συλλαλητηρίου», σημείωσε. Μάλιστα, όπως είπε, οι τραυματίες, που ήταν 25 αστυνομικοί και κάποιοι ρεπόρτερ και ανταποκριτές, δείχνουν ότι «η ΕΛ.ΑΣ δεν έδρασε εναντίον των διαδηλωτών».

Πάντως, απέφυγε να πάρει θέση στο ζήτημα των χημικών, καθώς αν και ανέφερε ότι δεν υποστηρίζει τη χρήση τους, πρόσθεσε ότι «καμία πολιτική ηγεσία δεν δίνει εντολές στην ΕΛΑΣ την ώρα που επιχειρεί».

«Δεν έχει τελειωμό ο κατήγορος της ΝΔ»

Η κυρία Γεροβασίλη εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ, με αφορμή την αντιπαράθεση και τις ανακοινώσεις που εξέδωσε μετά το συλλαλητήριο, κάνοντας λόγο για έλλειψη ψυχραιμίας.

«Δεν έχει τελειωμό ο κατήγορος της ΝΔ», τόνισε, λέγοντας μάλιστα περιπαικτικά ότι «αν νοίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι επειδή έγινε αρχηγός της ΝΔ, έγινε και πρωθυουργός, να του θυμίσω ότι πρέπει να παρεμβληθούν εκλογές», ενώ υποστήριξε ότι οι θέσεις του για το συλλαλητήριο ξεπέρασε κάθε όριο.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr