Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 12/05/2020

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε η Όλγα Γεροβασίλη, την επίσημη εκδοχή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την απρόκλητη βία και το ανθρωποκυνηγητό στην Κυψέλη αργά το βράδυ της Παρασκευής.

«Η αστυνομία δεν παρασύρεται από κανένα τηλεφώνημα- παγίδα! Έχει την ικανότητα και τις γνώσεις να κινείται αναλόγως. Ως γνώστρια, εμπιστεύομαι την αστυνομία. Γνωρίζει να κάνει τη δουλειά της όπως απαιτείται» είπε κατηγορηματικά σε παρέμβασή της στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη στηλιτεύοντας τους χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας με αφορμή την παρουσία κόσμου σε πλατείες.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε επί διακυβέρνησης Ν.Δ. τη δράση της ελληνικής αστυνομίας να είναι διαφορετική.  Έχουν σημειωθεί διάφορα περιστατικά όπου υπερβαίνονται όλοι οι όροι και κανόνες, θυμίζω τι συνέβη στο Κουκάκι.  Θυμίζω επίσης ότι στους δρόμους σήμερα η αστυνομία έχει 1500 ανεκπαίδευτους αστυνομικούς, επικίνδυνους για τους ίδιους, τους συναδέλφους τους και τους πολίτες.

Αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ όψιν και από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και από το Υπουργείο», σχολίασε η κ. Γεροβασίλη.

Με αφορμή δε την περίπτωση της πλατείας της Αγίας Παρασκευής, επισήμανε ότι «η Πολιτεία οφείλει να κατανοεί το γεγονός ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν ανάγκη να βγουν έξω αλλά και να προνοεί ως προς την εφαρμογή της τήρησης των μέτρων προστασίας». 

«Η καταστολή δεν αποτελεί ούτε κατανόηση ούτε πρόνοια. Η παρέμβαση δια της πειθούς όμως είναι και κατανόηση και πρόνοια», τόνισε.

«Η αντίφαση της κυβέρνησης είναι η εξής: Όταν ο κόσμος κυκλοφορεί στα μαγαζιά στους εμπορικούς δρόμους, στην πλατεία Συντάγματος  αυτό δεν ονομάζεται συγκέντρωση, αλλά φυσιολογική διαδικασία. Και όταν νέα παιδιά μαζεύονται σε μια πλατεία όπως συνήθιζαν στη ζωή τους, τότε αυτό ονομάζεται συγκέντρωση και ξαφνικά γίνεται κίνδυνος και απειλή», παρατήρησε μεταξυ άλλων.

Σύμφωνα με την Ολ. Γεροβασίλη  «η χρήση καταστολής αποτελεί μορφή εκτόνωσης του φόβου της κυβέρνησης, για ό,τι έρχεται στην οικονομία και για τις αντιδράσεις του κόσμου», σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «κάνει ασκήσεις πυγμής στους πολίτες».

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξαρχής έχει στηρίξει τα περιοριστικά μέτρα τα οποία συνέστησαν οι επιστήμονες και ότι «οι συγκεντρώσεις και συνωστισμός δεν είναι καλός σύμβουλος». 

«Οι αποστάσεις και μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται σε κάθε τύπο εξόδου και κυκλοφορίας εκτός σπιτιού.  Π.χ. στα μαγαζιά, στους δρόμους, σε ουρές στη ΔΕΗ που είδαμε χτες και ανάλογα, και στις πλατείες. Άρα: Το θέμα στις πλατείες δεν είναι αν τις επισκέπτεται κόσμος αλλά αν τηρεί αποστάσεις. Και βεβαίως δεν έχουν θέση τα ΜΑΤ ή τα χημικά και οι, σύμφωνα με καταγγελίες, ασύμμετρες επιθέσεις, όπως στην Κυψέλη», είπε.

Πηγή:  efsyn.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis