Γεροβασίλη: Η Ελληνική Αστυνομία έχει δώσει μεγάλη βάση στην βαρύνουσα εγκληματικότητα και στο οργανωμένο έγκλημα και τα αποτελέσματα είναι πολύ σοβαρά

Γεροβασίλη: Η Ελληνική Αστυνομία έχει δώσει μεγάλη βάση στην βαρύνουσα εγκληματικότητα και στο οργανωμένο έγκλημα και τα αποτελέσματα είναι πολύ σοβαρά

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6 fm » και τους δημοσιογράφους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη.

Αναφερόμενη, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα της εγκληματικότητας, η κα Υπουργος δήλωσε τα εξής:

"Η μάχη με την παραβατικότητα -δεν θα κουραστώ να το λέω- είναι διαρκής.

Δεν είναι κάτι με αρχή, μέση και τέλος.

Αυτό που έχει μια μεγάλη σημασία είναι το πώς το αντιμετωπίζεις και πόσο προσαρμόζεις τα επιχειρησιακά σου προγράμματα με βάση αναλύσεις, πού στρέφεις και πώς οργανώνεις την προσοχή σου.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει δώσει μεγάλη βάση βεβαίως στην βαρύνουσα εγκληματικότητα και στο οργανωμένο έγκλημα και τα αποτελέσματα είναι πολύ σοβαρά, διότι οι μειώσεις, σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία και όχι με τυχαίους μήνες, είναι περίπου στο 30%.

Αν το πρόβλημα υπάρχει; Πρόβλημα υπάρχει και η προσπάθεια θα είναι διαρκής. Ωστόσο όποιος προσπαθεί για το θέμα ασφάλεια να μιλήσει μόνο για το ρόλο της αστυνομίας επίσης λέει ψέματα.

Και επίσης κάνει λάθος και δεν μπορεί ποτέ να είναι αποτελεσματικός. Διότι έχει μια σημασία αν δεν κάνεις σωστή διάγνωση στο πρόβλημα, αποκλείεται να κάνεις σωστή θεραπεία."

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι επισημαίνει για τους αποσπασμένους αστυνομικούς που υπηρετούν σε Έβρο και νησιά ο Ιωάννης Τοτονίδης