Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:46 | 24/01/2019

Στα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέρθηκε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κυρία Όλγα Γεροβασίλη από το βήμα της Βουλής το απόγευμα της Πέμπτης.

Η υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων ότι «πριν λίγες μέρες, από αυτό εδώ το βήμα, ενημέρωσα το σώμα για παρακρατικές πρακτικές που στοχοποιούσαν με ύβρεις και απειλές βουλευτές και τις οικογένειές τους. Επεσήμανα ότι ορισμένες εξ αυτών υποκινούνταν από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Με ονόματα και διευθύνσεις».

Και πρόσθεσε πως «κάλεσα όλους να καταδικάσουν όσους υποδαυλίζουν, παροτρύνουν πράξεις βίας ακόμη και κατά των εκπροσώπων του ελληνικού Κοινοβουλίου. Ο κ. Μητσοτάκης σιώπησε εκκωφαντικά. Υπάρχουν εξαιρέσεις, το ξαναείπα. Ο κ. Κακλαμάνης, η κα Μπακογιάννη, αλλά ξέρετε, το γενικό «καταδικάζω τη βία από όπου κι αν προέρχεται» δεν δίνει χαρακτηρισμό στη βία. Όταν ήταν για την τρομοκρατία, λέγατε: Καταδικάζουμε την τρομοκρατία. Και εμείς το λέμε. Εδώ γιατί δεν λέτε την ακροδεξιά; Γιατί δεν τολμάτε να πείτε τη λέξη; Την κυρία Βούλτεψη, ακροδεξιοί την χτύπησαν».

[custom:google-ads]

Η κυρία Γεροβασίλη αναφερόμενη στα επεισόδια είπε: «Την περασμένη Κυριακή, σε μια συγκέντρωση προφανώς με ειρηνική προδιάθεση, είδαμε να επιχειρείται ένα οργανωμένο σχέδιο ακροδεξιών να μπουν στη Βουλή. Αυτό το είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, το είπα εγώ, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στην ανακοίνωσή του. Αλλά και σήμερα, που συνάντησα τους ανθρώπους των ΜΑΤ που ήταν στα σκαλιά της Βουλής, μου είπαν ότι τέτοια βία, τέτοιο μίσος, τέτοιο μένος δεν έχουν ξανασυναντήσει. Το λένε οι άνθρωποι των ΜΑΤ που είναι στους δρόμους. Είχαμε υλικές καταστροφές στον εξωτερικό χώρο του ελληνικού κοινοβουλίου, είκοσι οκτώ τραυματισμένους αστυνομικούς, βία σε φωτορεπόρτερς που κάλυπταν επαγγελματικά το συλλαλητήριο. Στοχευμένα, με τα ονόματά τους, με φωτογραφίες. Ο ένας που συμμετείχε στο ντοκυμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή. Υπάρχει επαρκές οπτικοακουστικό υλικό που καταγράφει τα όσα έγιναν, καταθέσεις βουλευτών, δημοσιογράφων και πολιτών. Όλες αυτές τις μέρες συντάσσονται τεράστιες δικογραφίες. Αντί τούτου τι ακούσαμε; Ότι ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας «εκτελεί εντολές του ΣΥΡΙΖΑ». Αυτό ακούσαμε».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για θεσμικό ολίσθημα σημειώνοντας ακόμη ότι η Αστυνομία στην απόπειρα του ακροδεξιού συρφετού να μπει με τη βία στο χώρο της Βουλής, αντέδρασε με ψυχραιμία και επιχειρησιακή αποφασιστικότητα και προστάτευσε τη Δημοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα στο tovima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis