Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:19 | 11/06/2020

«Αν τουρκικό ερευνητικό ή γεωτρητικό σκάφος φτάσει στην υφαλοκρηπίδα, θα κάνουμε αυτό που πρέπει, θα υπερασπιστούμε την εθνική κυριαρχία» ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ανησυχούμε και προετοιμαζόμαστε (…) Πιστεύω ότι πάρα τις μεγάλες κουβέντες του, ο Ερντογάν δύσκολα θα περάσει την κόκκινη γραμμή» εκτίμησε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Δεν απέκλεισε πάντως το σενάριο θερμού επεισοδίου το καλοκαίρι καθώς οι τουριστικές ροές στη γείτονα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα είναι χαμηλές. «Η Τουρκία βρίσκεται σε πολύ μεγάλο πρόβλημα, οικονομικό πολιτικό και γενικό, και έχει κάθε συμφέρον να εξάγει το πρόβλημα της σε άλλους. Μας συμφέρει η ειρήνη και η ηρεμία ως χώρα, αν κάποιος ντε και καλά αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία δε θα έχουμε και πολλές επιλογές» επισήμανε ο υπουργός.

«Ουδέποτε πίστευα ότι αν χρειαστεί να βρεθούμε σε περιπέτεια με την Τουρκία θα έρθουν άλλοι να πολεμήσουν για μας. Γι’ αυτό πηγαίνουμε στρατό και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που επιτάσσει η ιστορία» τόνισε.

«Η Τουρκία έχει πλεονέκτημα σε σχέση με την Ευρώπη… Δεν έχει πρόβλημα να έχει νεκρούς μπορεί μια ευρωπαϊκή χώρα να έχει νεκρούς;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis