Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:29 | 08/11/2019

Το βίντεο ντοκουμέντο από τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια που δείχνει αστυνομικούς της ΟΠΚΕ να προσπαθούν να μπουν σε καφενείο, στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο αντιεξουσιαστές, σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον Σκάι , ο υπουργός Ανάπτυξης ερωτηθείς αν χθες στο καφενείο η αστυνομία έκανε καλά τη δουλειά της, είπε: «Δεν μπορώ να πω αν έκανε καλά τη δουλειά της, διότι δεν έχω την πλήρη εικόνα των επιχειρησιακών δυνατοτήτων εκείνης της στιγμής. «Ως υπουργός, πολιτικός και πολίτης, σας λέω ότι θα ήθελα να δω την Αστυνομία να σπάει την πόρτα στο βίντεο και να μπαίνει. Επί της αρχής εγώ θέλω μία Αστυνομία, που όταν θέλει να μπει σε έναν χώρο να κάνει έλεγχο, να μπαίνει. Μπορεί να εκρίθη από τον επικεφαλής ότι εκείνη την ώρα, για Χ λόγους, ότι δεν έπρεπε να το πράξει».
[custom:google-ads]
«Η χθεσινή επίθεση κατά αστυνομικών ήταν μια δολοφονική επίθεση και τρομοκρατική ενέργεια», τόνισε ακόμα ο κ. Γεωργιάδης.

Στην ερώτηση αν είναι καλός υπουργός ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε: «Μέχρι τώρα ο κ. Χρυσοχοΐδης, στη διαχείριση των Εξαρχείων και της δημόσιας τάξης είναι πάρα πολύ καλός. Η ομάδα ΔΕΛΤΑ βγαίνει στους δρόμους, στα Εξάρχεια μπήκαμε πολλές φορές, υπό κατάληψη κτίρια ανοίξανε, έγιναν επιχειρήσεις στα πανεπιστήμια, μπήκαν στο Αριστοτέλειο. Τώρα ζούμε την περίοδο που όλο αυτό το σύστημα αντεπιτίθεται».

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τα πρόσφατα επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ και τις αλλαγές σχετικά με το πανεπιστημιακό άσυλο, υπογράμμισε ότι «περιμένω από τον αρμόδιο υπουργό και τη διοίκηση της αστυνομίας να εκπονήσουν το σχέδιο».

Με πληροφορίες από: lawandorder.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis