Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:09 | 06/01/2015

 

“Γη ,ύδωρ” και φυσικά εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ εισηγούνται στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για τον Επίτιμο Α/ΓΕΣ στρατηγόΦραγκούλη ΦράγκοΟι συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι ο Φράγκος είναι το μοναδικό πρόσωπο που θα μπορέσει να “επαναφέρει” στην κάλπη υπέρ της ΝΔ σημαντικό αριθμό απογοητευμένων απόστρατων αλλά και εν ενεργεία στρατιωτικών . 

Στο κομματικό επιτελείο της ΝΔ έχουν επίγνωση της ζημιάς που έχει υποστεί το κυβερνών κόμμα από τις περικοπές που υπέστησαν οι στρατιωτικοί κατά την διάρκεια των τελευταίων δύο ετών. 

Γνωρίζουν ακόμη ότι το κλίμα δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου υπέρ της κυβέρνησης ακόμη και μετά από τις “διορθωτικές επιστροφές” κάποιων ποσών σ΄ αυτή την άλλοτε “συμπαγή” εκλογική μάζα για την ΝΔ. Θεωρούν λοιπόν οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού ότι μόνο ένα πρόσωπο σαν τον Φράγκο ,μπορεί να πείσει “συντηρητικούς” αλλά και εξαγριωμένους αξιωματικούς να επιστρέψουν στην εκλογική δεξαμενή της ΝΔ.

Το φλερτ ΝΔ και Φράγκου δεν είναι νέο . Ποτέ όμως δεν κατέληξε…σε γάμο. Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ είχε συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά πριν από τις εκλογές του 2012. Δεν “υπέκυψε” στις πιέσεις να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Οι πληροφορίες έλεγαν τότε ότι δεν του εξασφαλιζόταν η εκλογή.

Τελευταία προσπάθεια προσέγγισης έγινε στην κεντρική εκδήλωση της ΝΔ για τα 40 χρόνια της. Όλοι ανέμεναν εμφάνιση του στρατηγού ,ο οποίος όμως τελικά δεν πήγε.

Στο μεταξύ είχε γίνε επαφή με τον Τάκη Μπαλτάκο για τις ΡΙΖΕΣ,χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αμφίβολη θα είναι και η προσέγγιση που βρίσκεται στα σκαριά. Γι΄ αυτό και όλοι θεωρούν απαραίτητο την επαφή να την κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός κι όχι κάποιος συνεργάτης του. Γιατί θεωρείται δύσκολο το ναι του στρατηγού αν και από την Συγγρού δηλώνουν έτοιμοι να πουν ναι σ΄ ότι κι αν ζητήσει; 

Ο Φράγκος μετρά πολύ την πολιτική συγκυρία που χωρίς αμφιβολία είναι δύσκολη για την ΝΔ. Δεν θέλει να ρισκάρει την συμμετοχή του με τα ψηφοδέλτιά της αυτή τη στιγμή ,ακόμη κι αν έχει εξασφαλισμένη την εκλογή. Στο μυαλό που περισσότερο τριβελίζεται η σκέψη για την δημιουργία ακόμη και δικού του κόμματος,μετά από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Για τις οποίες ίσως να συντάσσεται με την άποψη πολλών που υποστηρίζουν ότι δεν θα δώσουν λύση και θα οδηγήσουν σε νέα εκλογική αναμέτρηση σχετικά σύντομα.

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis