Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:22 | 21/01/2015

 

Οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις  έχουν υποστεί κι αυτοί ιδιαίτερα την άδικη πολιτική των μνημονίων. Ταυτόχρονα  προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 24 ώρες το 24ωρο, ενώ  θα έπρεπε να εργάζονται σε ένα καλύτερο περιβάλλον με ωράρια και  ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Η πιστή εφαρμογή της ισχύουσας εργατικής  νομοθεσίας για όλους τους εργαζομένους αποτελεί από την πλευρά μας κάτι το αδιαπραγμάτευτο και πιστεύουμε ότι οι παρατυπίες θα πρέπει να ελέγχονται αυστηρά όπως και ότι ο σεβασμός και η άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους μισθούς των «ενστόλων» είναι αυτονόητη υποχρέωση ενός κράτους δικαίου.

Αιτήματα όπως:

Η αναγνώριση  του επαγγέλματος του Αστυνομικού ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό.

Η παρουσία των Αστυνομικών να είναι περισσότερο στις γειτονιές, στο δρόμο και δίπλα στον πολίτη παρά να φυλάνε πολυεθνικές και δημοσιογράφους.

Η Αστυνομία να ασχολείται με την πρόληψη της εγκληματικότητας και όχι με επιδόσεις δικογράφων, στρατολογικών εγγράφων κ. λ. π

Η συνεχής εκπαίδευση των Αστυνομικών και όχι  η στρατικοποίησή τους.

Ο τερματισμός  του φαινομένου ύπαρξης ποινικών κρατουμένων στα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων και η υπερπληθώρα μεταναστών στα κρατητήρια.

Οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για να υπάρχουν ανθρώπινες συνθήκες κράτησης για όλους τους ανθρώπους.

Η δυνατότητα αξιοποίησης των πτυχιούχων αστυνομικών και  διευκολύνσεις για τις σπουδές.

Το άνοιγμα θέσεων μετάθεσης για την επαρχία και ενίσχυση των επαρχιακών τμημάτων με προσωπικό.

Ο εφοδιασμός της Αστυνομίας με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για να σταματήσουν επιτέλους οι αστυνομικοί να βάζουν χρήματα από την τσέπη τους με τις ήδη πενιχρές απολαβές τους λόγω μνημονίων.

Η εισαγωγή στις σχολές της Αστυνομίας μόνο από τις πανελλήνιες εξετάσεις,

είναι οξυμένα πραγματικά προβλήματα που, με την καλή συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων, μπορούμε να δρομολογήσουμε τη λύση τους για μια σύγχρονη αστυνομία στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών και της ασφάλειας των πολιτών.

Θεσσαλονίκη 18/1/15

*  Ο  Γιάννης Αμανατίδης είναι βουλευτής και υποψήφιος στην

Α΄ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΗΓΗ: skaythess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis