Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 01/09/2020

O δράστης ξέρει να σκοπεύει. Φαίνεται ξεκάθαρα από το βιντεοληπτικό υλικό. Έχουμε οκτώ βολές. Καμία δεν ξέφυγε. Και οι οκτώ βρήκαν το στόχο». Αυτά ήταν τα λόγια του πραγματογνώμονα, Γεωργίου Ραυτόγιαννη, μάρτυρα στη δίκη των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του στη Βούλα. Ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε όλα τα στοιχεία που δείχνουν κατά την κρίση του ότι η δολοφονία έγινε από χέρι επαγγελματία εκτελεστή.

Η μητέρα των δύο κατηγορουμένων υποστήριξε πως οι γιοι της ήρθαν στην Ελλάδα, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στον χώρο της εστίασης και να ανοίξουν καντίνα, όπως είχαν κάνει στο παρελθόν στον Καναδά. Όπως είπε, ο γιος της την πήρε τηλέφωνο και της είπε ότι τον έχουν συλλάβει για μία δολοφονία. «Τον ρώτησα εάν γνώριζε τον άνθρωπο που δολοφονήθηκε και απάντησε αρνητικά.

Εκείνο το διάστημα είχε έρθει στην Ελλάδα για να βρει χώρο να ανοίξει καντίνα. Θέλαμε να έρθουμε στην Ελλάδα γιατί οι άνθρωποι είναι πιο ντόμπροι», ανέφερε στην κατάθεσή της. Η μητέρα των δύο κατηγορουμένων (σ.σ. αδέλφια) κλήθηκε να απαντήσει γιατί τα παιδιά της έφυγαν από τον Καναδά με την ίδια να υποστηρίζει ότι έφυγαν με δική της πρωτοβουλία και τον πρόεδρου του δικαστηρίου να διαβάζει έγγραφο της Ιντερπόλ, σύμφωνα με το οποίο απελάθηκαν διότι είχαν εγκληματική δραστηριότητα.

Η δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή, αναμένεται να ολοκληρωθεί πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα.  

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis