Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:58 | 03/04/2015

Για τους συνομιλητές του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση το σημερινό άρθρο του υπουργού στην εφημερίδα «Τα Νέα» δεν αποτέλεσε έκπληξη.

Και αυτό διότι ο κ. Πανούσης έχει εκφράσει στο περιβάλλον του επανειλημμένα την ενόχλησή του για το γεγονός ότι δεν μπορεί να ασκήσει την πολιτική που θέλει στο ίδιο του το υπουργείο.

Και αυτό γιατί υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχείς «παρεμβάσεις» στελεχών της κυβέρνησης που έχουν μεγαλύτερη «βαρύτητα» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από εκείνον. Ο κ. Πανούσης άλλωστε δεν προέρχεται από το κυβερνών κόμμα και δεν είναι –όπως συνηθίζει να λέει- επαγγελματίας πολιτικός.

Το αποτέλεσμα είναι ο κ. Πανούσης να επιθυμεί να ασκήσει μία πολιτική πιο σκληρή απέναντι στους κουκουλοφόρους και τις καταλήψεις έχοντας, όμως, τα χέρια «δεμένα».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δυσαρέσκεια του υπουργού ήταν ένας από τους λόγους που ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να επισπεύσει τη διαδικασία υπαγωγής του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Πανούσης και υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Βούτσης (στον οποίο υπάγεται τώρα το Προστασίας του Πολίτη) δεν έχουν τις καλύτερες των σχέσεων, καθώς, όπως λένε συνομιλητές τους, τους χωρίζει τεράστιο ιδεολογικό χάσμα.

Ο κ. Πανούσης θεωρεί ότι μία κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα πρέπει να κάνει εκπτώσεις στα θέματα ασφαλείας, ενώ ο κ. Βούτσης θέλει μια πιο ήπια πολιτική που δεν θα έρχεται σε αντίθεση με τις ακροαριστερές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή άρθρου: http://www.huffingtonpost.gr

Πηγή φωτογραφίας: http://www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis