Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 21/04/2015

Στην δυσοίωνη πρόβλεψη ότι οι καταλήψεις και οι εμπρησμοί θα συνεχιστούν προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Γιάννης Πανούσης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναγνώρισε ότι μπορεί να έγιναν λάθη στην διαχείριση των πρόσφατων επεισοδίων αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται για μια εγκληματική πράξη αλλά για ένα φαινόμενο το οποίο μάλιστα όπως είπε θα συνεχιστεί.

Προκάλεσε μάλιστα αίσθηση καθώς μίλησε για ένα νέο κύμα τρομοκρατίας.

«Όταν 15χρονα κορίτσια πετάνε μολότοφ. Όταν μπαχαλάκηδες μισθώνουν τις υπηρεσίες του. Όταν συλλαμβάνονται στα Εξάρχεια 10 και ξεπηδούν άλλοι 40 τότε πρόκειται για ένα φαινόμενο νεοτρομοκρατίας» δήλωσε ο υπουργός της κυβέρνησης.

Ο κ. Πανούσης επέμεινε, καταθέτοντας και τα σχετικά στοιχεία (αριθμός ανάλογων συμβάντων τα προηγούμενα έτη), ότι ουδέποτε η κατάσταση αυτή αντιμετωπίστηκε.

«Η Ιταλική και η Γερμανική κυβέρνηση ασχολήθηκαν με την τρομοκρατία μετά την εξάρθρωση των Μπάαντερ Μαίνχοφ και των Ερυθρών Ταξιαρχιών. Εμείς δεν το κάναμε ποτέ μετά την εξάρθρωση της 17Ν και έχουμε τρομοκρατία 45 ολόκληρα χρόνια» είπε.

Επανέλαβε ότι δεν είναι μόνο θέμα της αστυνομίας, αλλά απαιτείται πολιτική και κοινωνική συναίνεση.

«Πάμε για άλλη αστυνομία» διακήρυξε σημειώνοντας ότι ο αστυνομικός δεν είναι μόνο για να τρέχει στους δρόμους με το γκλομπ και την ασπίδα αλλά χρειάζεται να συμφιλιωθεί με τους πολίτες.

«Δεν αρνούμαστε πάντως τις υποχρεώσεις μας» κατέληξε.

«Εδώ δεν είναι φιλολογικός όμιλος και εσείς δεν είστε σχολιαστής ή αναλυτής» αντέτεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υποστήριξε ότι πολιτική συζήτηση για την τρομοκρατία στη χώρα μας έγινε μόλις την περασμένη εβδομάδα στο νομοσχέδιο για τις φυλακές «Διαπιστώσαμε ότι υπερίσχυσε ο ανθρωπισμός έναντι ενός ισοβίτη τρομοκράτη και δολοφόνου η αποφυλάκιση μάλιστα του οποίου προκαλεί μεγάλα προβλήματα στις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας» είπε.

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στην σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει τι σημαίνει η φράση του Πρωθυπουργού δημοκρατική στάθμιση στη διαχείριση των κρίσεων. «Ποια δημοκρατικά συμφέροντα συγκρούονται όταν ένας χώρος καταλαμβάνεται από μπαχαλάκηδες; Δεν μπορώ να καταλάβω που συνίσταται η δημοκρατική διαχείριση» αναρωτήθηκε απευθυνόμενος προς τον υπουργό.

«Όταν παρά την εισαγγελική παραγγελία δεν μπήκαμε στην Νομική που είχε καταληφθεί, προχωρήσαμε σε μια δημοκρατική στάθμιση» απάντησε ο Γιάννης Πανούσης και επανέλαβε ότι θα κριθεί από τις πράξεις του.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis