Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:14 | 04/03/2017

Η ανησυχία που εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Geoffrey Pyatt για ενδεχόμενο ατύχημα στο Αιγαίο αποδίδεται στην ανοιχτή γραμμή που έχει με τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών. Ο πρέσβης έχει ενημέρωση σε “πραγματικό χρόνο” για όσα σοβαρά διαπράττει η Τουρκία στο Αιγαίο κάθε μέρα και κυρίως όσα επιχείρησε να διαπράξει κάποιες νύχτες! 

Γι΄ αυτό και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα έκανε λόγο για “υπεύθυνη στάση” της Ελλάδας. Ο Pyatt έχει ενημέρωση για τις τουρκικές προκλήσεις αλλά και για τις ελληνικές αντιδράσεις. Όπως λένε κάποιες πηγές σε κάποιες περιπτώσεις έχει λειτυργήσει ως “αγωγός” μεταφοράς μηνυμάτων προς την Άγκυρα. Γι΄ αυτό και αναφέρθηκε στις χθεσινές του δηλώσεις και στον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα.

Επειδή ίσως κάποιοι να σπεύσουν να διαμαρτυρηθούν περί “αμερικανικής παρέμβασης” την οποία εμείς επιδιώκουμε θέτοντας υπ΄ όψιν της αμερικανικής πρεσβείας ενέργειες τις οποίες η Ελλάδα σκέφτεται να κάνει έναντι των τουρκικών προκλήσεων ,θα πρέπει να επισημάνουμε ότι σ΄ αυτή τη φάση η ελληνοαμερικανική συνεργασία είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Από την άλλη θα πρέπει όσοι διαχειρίζονται τη δύσκολη φάση που διανύουμε στα ελληνοτουρκικά, να έχουν πάντα στο μυαλό τους ότι κανείς -ούτε οι Αμερικανοί- θα σπεύσουν να μας “σώσουν” ,αν η “φωτιά” ανάψει. Η όποια παρέμβαση θα υπάρξει όταν η όποια κρίση θα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και “νικητές και ηττημένοι” θα πρέπει να καθήσουν σ΄ ένα τραπέζι για να αποκλιμακώσουν την ένταση.

Συνεπώς είναι χρήσιμη η “γραμμή επικοινωνίας” που υπάρχει με τις ΗΠΑ. Ακόμη πιο χρήσιμη όμως είναι η δική μας ετοιμότητα.

 

militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis