Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:57 | 17/02/2019
Ο αστυνομικός Sandeep Shahi χρησιμοποίησε τα δώρα-κράνη σε όσους ταξίδευαν με μοτοσικλέτες σε μερικούς από τους πιο επικίνδυνους δρόμους του κόσμου με το κεφάλι τους απροστάτευτο. Τελικά βρήκε μια καλύτερη προσέγγιση.
 
Αναβοσβήνοντας έναν καθρέφτη στους παραβάτες, ο Shahi μπόρεσε να τους κάνει να αντικατοπτρίσουν τη λεπτή γραμμή μεταξύ ζωής και θανάτου στους περιβόητους δρόμους του Νέου Δελχί.

 

[custom:google-ads]

 
Παρόλο που ο νόμος ορίζει τα κατάλληλα καλύμματα κεφαλής για τους οδηγούς μηχανών στην ινδική πρωτεύουσα, είναι σύνηθες να βλέπεις τους νέους να περνούν είτε χωρίς κράνος είτε με ένα χέρι από τα χέρια τους, χωρίς να τους ενδιαφέρει πρόστιμο 1,000 ρουπίας (Dh51).
 
"Τα τελευταία τέσσερα χρόνια προσπαθούσα να πείσω τους αναβάτες να φορούν κράνη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα", δήλωσε ο Shahi στο AFP.
 
"Στη συνέχεια, μια μέρα, όταν ήμουν με τον φίλο μου πάνω στη μηχανή, είδα τον εαυτό μου στον αριστερό καθρέφτη του χωρίς κράνος και ένιωσα ντροπή."
 
"Τότε μου μπήκε η ιδέα ότι εάν κάνω τους άλλους να δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, θα νιώσουν ντροπή και θα αρχίσουν να φοράνε κράνος.
 
Ο Shahi λέει ότι το κόλπο του έχει λειτουργήσει μέχρι στιγμής. Οι αναβάτες ζήτησαν συγγνώμη και υποσχέθηκαν να μην βγουν ξανά στους δρόμους χωρίς κράνος.
 
"Έχω επίσης προετοιμάσει διαφάνειες για τους κανόνες οδικής ασφάλειας που δείχνω στους επιβάτες. Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτός ο απλός καθρέφτης αποδείχτηκε τόσο αποτελεσματικός στον περιορισμό των παραβιάσεων".
 
Μια μελέτη των Ηνωμένων Εθνών το 2016 εκτιμά ότι τα κράνη δίνουν στους οδηγούς μηχανών 42% περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν από μια σοβαρή σύγκρουση.
 
Στους δρόμους του Δελχί - όπου η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος είναι συνηθισμένη, όπως και η θέα μιας τετραμελούς οικογένειας που στριμώχνεται πάνω σε μια μηχανη - περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία ατυχήματα το περασμένο έτος, σύμφωνα με στοιχεία της τροχαίας.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis