Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:41 | 21/07/2015

Οι αρχές του Αφγανιστάν απαγόρευσαν την πώληση πλαστικών όπλων, αφού σχεδόν 100 παιδιά τραυματίστηκαν παίζοντας με καραμπίνες και πιστόλια κατά την τριήμερη γιορτή του Αΐντ αλ Φιτρ που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού.

Τα αληθινά όπλα είναι ευρύτατα διαδεδομένα στο Αφγανιστάν, ιδίως στις αγροτικές περιοχές όπου όλοι οπλοφορούν για να προστατευτούν από τους αντάρτες ή τις συμμορίες.

Στη γιορτή του Αΐντ αλ Φιτρ η παράδοση επιτάσσει να δίνουν οι γονείς χαρτζιλίκι στα παιδιά. Τα μικρότερα συχνά χρησιμοποιούν αυτά τα χρήματα για να αγοράζουν πλαστικά πιστόλια και Καλάσνικοφ. Τα όπλα αυτά ωστόσο εκτοξεύουν μικρές μπάλες από καουτσούκ και, αν ο στόχος είναι σε μικρή απόσταση, μπορούν να τραυματίσουν σοβαρά. Στους τριήμερους εορτασμούς τραυματίστηκαν περισσότερα από 100 παιδιά και έφηβοι, σύμφωνα το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα περισσότερα από τα παιδιά αυτά φέρουν τραύματα στα μάτια.

Οι αρχές απαγόρευσαν την πώληση τέτοιων παιχνιδιών και οι αστυνομικοί έλαβαν εντολή να τα κατάσχουν όπου τα βρουν «επειδή μπορούν να προκαλέσουν σωματικές και ψυχικές βλάβες».

Το μέτρο χαιρετίστηκε από πολλούς Αφγανούς που θέλουν να εμποδίσουν τα παιδιά τους να μιμούνται τους αντάρτες και τους εξτρεμιστές. «Αν οι Αφγανοί παίζουν με πλαστικά όπλα όταν είναι μικροί, δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν και αληθινά όπλα όταν μεγαλώσουν» σχολίασε στο Facebook ο συγγραφέας Αμπντούλ Σαχίντ.

http://www.newsbeast.gr/
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis