Γιατί βγήκε ο Στόλος και δύο ναύαρχοι στο Αιγαίο - Φωτογραφίες

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ
Γιατί βγήκε ο Στόλος και δύο ναύαρχοι στο Αιγαίο - Φωτογραφίες

 

Τρεις ασκήσεις μαζί έκανε ο Στόλος στο Αιγαίο. Αστραπή,Ορμή και Βροντή, εξελίχθηκαν και συνδυάστηκαν με δυο ναυάρχους να επιβαίνουν στην φρεγάτα ΥΔΡΑ.

Ο Α/ΓΕΝ Βαγγέλης Αποστολάκης και ο Αρχηγός Στόλου Παναγιώτης Λίτσας παρακολούθησαν τις ασκήσεις και τα τα πυρά πλοίων, στο Πεδίο Βολής Καράβια, στο πλαίσιο των ασκήσεων ‘’ΑΣΤΡΑΠΗ 3/14’’, ‘’ΟΡΜΗ 6/14’’ και ‘’ΒΡΟΝΤΗ 1/14’’.

Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχει ανησυχία για την τουρκική νευρικότητα όπως αυτή εκδηλώνεται σε επίπεδο δηλώσεων προς το παρόν. Εκτός από την πρόκληση διαρκείας στην κυπριακή ΑΟΖ με την παρουσία του BARBAROS η Άγκυρα στρατιωτικά έχει κάπως “συμμαζευτεί” . Αλλά είναι βέβαιο ότι αυτό είναι πρόσκαιρο. 

Η πολιτική ρευστότητα που επικρατεί στην Αθήνα και αναμένεται να διαρκέσει αρκετό καιρό δεν είναι κάτι που μένει εκτός των εκτιμήσεων της στρατιωτικής ηγεσίας. Το παρελθόν των ελληνοτουρκικών σχέσεων έχει αποδείξει ότι σε τέτοιες περιόδους η Τουρκία γίνεται πιο επικίνδυνη. Η διαρκής παρουσία των ΕΔ μέσω ασκήσεων είναι ένας τρόπος να αποσταλλεί το μήνυμα ότι οι πολιτικοί μπορεί να έχουν την δική τους μάχη αλλά αυτό δεν επηρεάζει καθόλου τις ΕΔ. Μακάρι.

ΠΗΓΗ: onalert.gr