Γιατί δίδονται εκ νέου στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Β. Παλαιοκώστα

"WANTED"
Γιατί δίδονται εκ νέου στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Β. Παλαιοκώστα

Εκ νέου στη δημοσιότητα με εισαγγελική διάταξη δόθηκε η φωτογραφία του Βασίλη Παλαιοκώστα, του "φυγά θρύλου" της Ελλάδας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του φυγόποινου και φυγόδικου ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ Βασιλείου του Λεωνίδα - Ηλία και της Γεωργίας, γεννηθέντα την 17-05-1966 στο Μοσχόφυτο Τρικάλων, με τελευταία δηλωθείσα διαμονή του στην Αγία Μονή Τρικάλων. Φωτογραφίες, με σωματομετρικά χαρακτηριστικά, ως έχουν ληφθεί την 22 Αυγούστου 2008, κατά την τελευταία εγκληματολογική του σήμανση από την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας.

Επιπλέον, τα πλήρη στοιχεία του παραπάνω ατόμου και φωτογραφία του έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.eumostwanted.eu, η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΕUROPOL.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι την 12:00’ μ.μ. ώρα της 3ης Απριλίου 2020, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εξαιρετικά επικίνδυνη εγκληματική του δράση και την αξίωση της Πολιτείας για τον ποινικό κολασμό των προαναφερθέντων αδικημάτων.

Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτο Παλαιοκώστα

Ο λόγος που το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε ξανά στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και τη φωτογραφία του Βασίλη Παλαιοκώστα είναι ότι είχε γίνει σχετικό αίτημα στις ελληνικές Αρχές από τη Europol.

Η Europol έκανε αιτήματα προς όλες της χώρες της Ε.Ε. να τις αποσταλούν τα ονόματα και τα χαρακτηριστικά των πιο επικίνδυνων κακοποιών που καταζητούνται. Οι ελληνικές Αρχές έστειλαν το όνομα και τα στοιχεία του Βασίλη Παλαιοκώστα. Στη συνέχεια, η Europol ζήτησε, όπως έκανε και με τις υπόλοιπες χώρες, στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος που «τρέχει», τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του και των στοιχείων ταυτότητας.

Το επόμενο βήμα ήταν ο αρμόδιος Εισαγγελέας να εκδώσει σχετική διάταξη. Αφού έγινε αυτό το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε σήμερα Πέμπτη τη φωτογραφία. Επιπλέον, τα πλήρη στοιχεία του Παλαιοκώστα και η φωτογραφία του έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.eumostwanted.eu, η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΕUROPOL.

Η Europol υπενθυμίζει, μάλιστα, ότι δίνεται αμοιβή ύψους 1.000.000 ευρώ σε όποιον δώσει στοιχεία στις Αρχές για τη σύλληψή του.

Πηγή: huffingtonpost.gr ,  sigmalive.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βρείτε τον επικαιροποιημένο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στη συλλογή Νομοθετημάτων του Policenet.gr